Klimakrisen

6. november 2019

De seneste par dage har med al ønskelig tydelighed illustreret, at klimakrisen ikke kun er en klimatisk krise, der påfører menneskeheden alskens katastrofer, men også en politisk, ja geopolitisk krise. Illustrationen kommer fra den amerikanske  præsident Donald Trump. Først leverede han (endnu engang) et frontalangreb på den californiske guvernør, demokraten Gavin Newsom, som blev anklaget for at være skyld i de alvorlige skovbrande, der hærger i staten. Mangelfuld ledelse, mente Trump var årsagen til skovbrandene. Et par dage efter bekræftede samme præsident over for FN, at Amerikan forlader den såkaldte Parisaftale, der er indgået for at adressere klimaproblemerne. Præsident Trump er den ultimative klimakrisebenægter.

Og i dag kan man så læse, at 11.000 forskere fra 153 lande er ude i en videnskabelig artikel (i BioScience Magazine) og advare om, at menneskeheden vil komme til at stå over for ufattelige, usete lidelser, hvis ikke vi alle tager problemerne med klimaforandrigerne alvorligt og handler derefter – og de peger på nogle områder, vi skal fokusere på.

Jo mere man læser om klimaforandringerne, desto tydeligere bliver det, at den såkaldte klimakrise ikke kan begrænses til klimaet i snæver forstand, men omfatter selve menneskelivet på jorden, politiken, økonomien, ja livet som det leves.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

61 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62