Capac anbefaler: Ise – Født på kanten

2. december 2019

At have deltaget i tv-programmet “X-factor” er ikke ensbetydende med, at man har den der “x-factor”. Men det udelukker det heller ikke. Og Ise, der var med i programmet i 2011 er et godt eksempel på, at man sagtens kan have noget på hjerte, selv om man ikke lige vandt den der konkurrence.

Efter sin deltagelse udsendte Ise, der til daglig hedder Annelouise Adolph, albummet Kø på Himalaya. Og nu følger hun så op med EP’en Født på kanten.

Hvad det er for en kant, Ise er født på, er jeg ikke helt sikker på. Ud-kanten? Livets kant? Selv skriver Ise i sangen, der giver titel til pladen: “Jeg er født på kanten af kortet/ Med fare for at falde ud af kurs/ Jeg er født som plaster på såret/ Med tidsfordriv og kedsomhed/ Og frihedstrang på min samvittighed“. Ja, måske er den kant, der er tale om, i virkeligheden den kant, vi alle som unge mennesker skal balancere på i vores forsøg på at finde en mening med galskaben (livet!), i vores søgen efter at finde en balance, fast grund under fødderne og noget at holde fast i. En søgen, der – i Ises tilfælde – er drevet af “frihedstrang” og en grundliggende tro på, at det nok skal gå, at det nok skal lykkes med at finde den der balance.

Sangteksterne vejer tungt på Ises plade. Det er ligefremme sange uden litterærlige tilbøjeligheder. Selv om Ise  nok har skelet til sine forbilleder (fx Anne Linnet), så er hendes tekster helt deres egne i deres ukunstlede, hverdagsagtige beskrivelse af en rastløs og dog tillidsfuld søgen efter mening med det, vi kalder livet.: “Jeg er ingen PJ eller Emmylou, jeg ved det godt/ Jeg er kun mig selv, måske en smule lunefuld” (“Frie hjerter”). Det er ganske normalt at være født på kanten og bevæge sig ad den. Det kan der komme ganske gode sange ud af.

Musikalsk byder Ise på poppet sanger-sangskrivning med klare popelementer, der sagtens ville kunne klare sig på diverse playlister rundt omkring. Men egentlig er der mere tale om en slags voksenpop i sin vorden – som fortjener at blive lytte til i de små hjem, hvor grammofonen snurrer. Hermed anbefalet.

Ise. Født på kanten. Produceret af: Ise & Rasmus Glendorf. Ise Rec. Er lige udkommet.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

83 har læst indlægget
15,014