Sixpence Non The Richer – et popband

24. juni 2008

Tredje gang er lykkens gang, siger man. Og talemåden passer i hvert fald for pop-bandet Sixpence Non the Richer, der i 1997 brød igennem med det eponyme album. Texas-bandet, der tog navn efter C.S. Lewis’ bog Mere Christianity, er centreret om sangerinden Leigh (Bingham) Nash og sangskriveren og guitaristen Matt Slocum og blev dannet i starten af 1990’erne. Efter et par albumstilløb med The Fatherless and the Widow og This Beautiful Mess, der begge udkom på to små uafhængige pladeselskaber, havde popfolket så småt fået ørerne op for bandets poppotentiale.
I 1999 udsendte de så singlen Kiss Me, der katapulterede gruppen højt op på de nationale hitliser. Successen fik yderlig næring af, at sangen blev en del af lydtæppet til den populære komedie She’s All That og teenage-drama-serien Dawson Creek (som man i øvrigt kan følge med i på DR1 pt.). Kiss Me blev fulgt op af en coverversion af The La’s klassiker There She Goes, der også blev vældig populær, og sammen med den anden single blev den indlemmet på albummet fra 1997.
I 2002 kom så albummet Divine Content. Og i 2004 gik gruppens medlemmer hver til sit, men er siden blevet gendannet. Og det forlyder, at de udsender en juleplade i år.
Gruppens hovedværk er uden tvivl Sixpence Non The Richer fra ’97, hvor bandets skridsikre fornemmelse for melodisk popsnedkeri, Leigh Nash’ kønne pigestemme og bandets udprægede sans for opfindsomme arrangementer kommer fuldt til udtryk.
I øvrigt har Leigh Nash udsendt et vellykket soloalbum Blue on Blue (2005) og en EP med julesange (2006), Wishing For This.

Don’t Dream It’s Over (Crowded House-cover)

2 kommentarer

  1. Maltesen kommentarer:

    Bandet kommer rent faktisk til Danmark om kort tid, hvor de skal spille på årets Glow Festival i Horsens til august. Skal selv ind og høre dem ;-)

  2. capac kommentarer:

    @Maltesen: Tak. Horsens – det er tæt pÃ¥ Ã…rhus!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

285 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62