50: Loudon Wainwright III

18. juli 2020

I never sold a lot of records, but I made a bunch. And there are some good songs in there.

 

Writing songs is not a question of difficulty or ease. I’ve often compared it to sex. It doesn’t happen as much as it used to. But when it happens, it’s still fun!

Der skulle gå endnu et par år, før Loudon Wainwright IIIs egentlige gennembrud til et større publikum kom – med det tredje album Album III og sangen “Dead Skunk”. Men debuten kom for halvtreds år siden med det eponyme album med den blege forside. Fuld af gode sange, rappe tekster fuld af humor og tungen i kinden. Udgivelsesdatoen er uvis, men det var i 1970. Siden er der kommet en lang række plader fra Wainwright. Plader, der aldrig solgte så godt som de fortjente det. Og den 73-årige sanger-sangskriver har lige lavet en plade med et swingorkester, I’d rather lead a band, hvor han – i stil med Rod Stewart og Bob Dylan – fortolker sange fra swingtiden.

Citaterne ovenfor er fra et interview i Rolling Stone, hvor Wainwright fortæller om coronasituationen, familien, sangsskrivningen og andet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

17 har læst indlægget
15,018