Capac anbefaler: Clara Bryld – Poems of a decade

Author:

I går udkom Clara Luise Brylds tredje album i eget navn. Poems of a decade – Digte fra et årti – og titlen fortæller ganske klart, hvad der er i vente på pladen. Ti digte/sange, der reflekterer erfaringer fra en forgangent årti. Personlige sange, hvor oplevelser og erfaringer er løftet op på et poetisk og let filosofisk plan. Ja, det slår en – mig i det mindste – at der er en næsten meditativ kvalitet over sangene. Ikke alene teksternes abstrakte karakter, men også musikken og Clara Brylds lette, svævende, klare stemme, der er det helt centrale element på pladen.

Clara Bryld er konservatorieuddannet, og det præger pladen i dens helhed. Inspirationen fra den klassiske musiks univers er til at tage at føle på i kompositionerne, hvor lyden hele tiden leder lytteren hen mod den klassiske musik. Dog i en moderne version, hvor også elementer af jazz udgør et ikke uvæsentligt element af lytteoplevelsen – især i kraft af de tilføljede toner fra trompet, saxofon og klarinet.

Pladen kommer med etiketten “artpop” i sit PR-materiale. Og det er da også rigtigt, at pladen kan opleves som særpræget pop. Men først og fremmest er det en meditativ oplevelse, en rejse i lyd og tekst, som Clara Bryld fører lytteren med på. En rejse, hvor hendes fine, personlige stemme er det store trækplaster og hvor lyden og stemningen er konsistent og som sagt meditativ. Det er som sådan, man skal give Poems of a decade en chance på sin afspiller. En plade, der ikke er metervare, men giver en en særlig oplevelsesmulighed. Hermed anbefalet.

Clara Bryld. Poems of a decade. Produceret af: Clara Bryld. Eget plademærke. Udkom i går. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *