Da Kraftwerk besøgte Gellerupscenen

Author:

I går genså jeg dokumentaren om TV-2 Danmarks lykkeligste band, og undervejs fortæller medlemmerne om de impulser, der var med til at forme gruppens musik. Begyndende med bandet Taurus, der lod sig inspirere af den tids progressive rock, og videre til påvirkningen fra den nye bølge i England og electronicaen i ikke mindst Tyskland (takket være Svend Gaul, der har tyske rødder i grænselandet). Og især Kraftwerk nævnes om en gruppe, der viste nye veje med deres musik og hele deres iscenesættelse. Og det nævnes også, at Taurus var opvarmningsgruppe for Kraftwerk, da det tyske orkester gæstede Gellerupscenen i Brabrand.

På det tidspuntk var jeg for længst flyttet fra Brabrand og Gellerupplanen og befandt mig vist i Egå eller Skejby. I hvert fald gik jeg glip af den koncert. Lidt research på nettet afslører, at det var den 19. marts 1976, Kraftwerk var forbi den nu hedengangne koncertscene. Hvordan koncerten var, ved jeg ikke og har ikke kunnet finde vidnesbyrd om på nettet endnnu. Men det har sikkert mindst været en oplevelse af de sjældne.

Kraftwerk – Paradiso, Amsterdam – 1976, hele koncerten

5 thoughts on “Da Kraftwerk besøgte Gellerupscenen”

 1. Hej
  Jeg har fire fotos fra den aften. 2 af Taurus og 2 af Kraftwerk. Vil gerne lægge dem op hvis muligt.
  VH Emil

 2. Hej
  Jeg var der. Ankom med en tom bus nr 5, en koldklam aften og der var tomt, ikke et øje ved City Vest. Det gav sådan en Kubrisk følelse. Indenfor, 40-50 tilskuere, Gellerup scenen, Taurus var forgruppe og gjorde det godt. Kraftwerk med deres elektronik musik, var stillestående, ikke kommunikerende med et koldt scenisk udtryk. Vi fik Autobahn og andet numre fra deres første lp. Det var anderledes nyt og særpræget. Der var sådan en følelse af A Clockwork Orange over den aften.

  1. @Emil Pedersen: En ganske kort tid var Gellerup Scenen et sted, hvor der blev lavet en forskel i musikken. John Cale var der på et vigtigt tidspunkt i hans post-Velvet-tid. Kraftwerk var der,
   da de var ved at skabe en helt ny lyd med elektronikken. Og jo, stedet var lidt Kubrisk med sin grå beton og placering i før-Ghetto-land, men om dagen var der såmæn ganske fredeligt og dejligt at være i området, hvor jeg boede cirka et års tid.

 3. Jeg er sikker på, du kan spørge Johnny Concrete. Jeg var forbi ham i dag for at tage nogle billeder af gamle plakater, og der var en med Kraftwerk på Gellerupscenen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *