Da rock and roll kom til England

27. maj 2022

Ofte ser man Bill Hailey and the Comets og deres “Rock around the clock” udpeget som gnisten, der fik rock and roll til at brænde igennem i England. Især i forbindelse med filmen Blackboard Jungle, som rigtig mange senere pop- og rockstjerner så og lod sig inspirere af, fordi den havde rock and roll på lysporet. Men, der var faktisk nogen, der var ude før. Således fortæller Barry Miles i sin biografi Paul McCartney – Many Years from Now (1997), som jeg læser som en slags optakt til Maccas firsårsdag i næste måned og som supplement til hans egen her omtale tobindsværk Lyrics, at vokalgruppen The Crew Cuts kom Bill Hailey i forvejen med deres hitsingle “Sh-Boom” (en coverversion af The Chords’ sang). Og at de optrådte i Liverpool, hvor en lille knægt ved navn Paul McCartney stod i korte bukser uden for spillestedets bagdør og fik deres autografer.

Inden da havde skiffle-musikken sendt en sand løbeild af inspiration hen over landet, og alle musikglade unge tog skifflen til sig og lavede bands, ganske som det siden skete, da punken opstod. Som bekendt startede John Lennon sit skiffleband, der dannede grundlaget for The Beatles. Og så kom rock and roll og rev det hele med sig.

Om de canadiske Crew Cuts, der tog navn efter en frisure, der også er populær i dag, er rock and roll, kan man godt diskutere. Men i hvert fald var “Sh-Boom” en slags optakt til rock and roll. Det var i øvrigt ikke gruppens første single og de fik et større hit senere med “Earth Angel“.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

30 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62