Der var engang en krig…

2. oktober 2023

Krigsmaskineriet kværner løs på grænsen mellem Ukraine og Rusland; og tusindvis af menneskeliv går til spilde. Unge mænd, fædre, kærester, brødre, sønner og en hel del andre må lade livet i en udmarvende kamp, der næres af vestlig militær hjælp og russisk insisteren. Men, men, vil nogen vinde den kamp, der siden konfliktens start ikke har flyttet sig mange meter, hverken den ene vej eller den anden? Vil der overhovedet komme en militær løsning?

Nej, som jeg tidligere har plæderet for, så er der stor sandsynlighed for, at også denne betændte konflikt vil vinde en form for løsning gennem lange, udmarvede og nødvendige politiske forhandlinger. Ganske vist er temaet fred ikke ofte at vende i de officielle omtaler af konflikten. Men noget tyder på, at der er kræfter, der ønsker en ende på den konflikt. Således forlyder det, g har forlydt gennem nogen tid, at den amerikanske befolkning bliver mere og mere træt af den krig. Og det forstår man godt, når man betænker USAs problemer med at få det årlige budget godkendt, når fattigdom og hjemløshed er mere end almindelige fænomener i ‘guds eget land’. Hvorfor poste penge i en krig, der foregår langt væk, samtidig med, at vi herhjemme skal mærke uligheden gnave?! Og krigen, som vesten foretrækker at kalde konflikten, kan ikke i længde foregå uden befolkningernes opbakning. En stor del af verden har allerede afvist at tage stilling for eller imod og har  plæderet for fredsforhandlinger; og nu vokser den civile modstand i Vesten. I USA, i Europa osv. Og vi har før set, hvordan det kan gå, når befolkningerne ikke længere vil lege med. Vi så det i Vietnam-krigen, der endte med amerikanernes forsmædelige exit.

8 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Ja men når vi nu er færdige med den daglige dosis USA og Ukraine propaganda fra DR blandt andre, så har Mette, Lille Lars og ham sønnen til ham der engang var noget i Venstre da lært af dem over der, der er penge i død og ødelæggelse, så nu skal vi Danskere med hjælp fra vores dejlige regering, til at fremstille krudt og kugler så vi også kan få del i kagen.
  Føj for fanden siger jeg bare, mage til krigsliderlige og pengegriske regering skal man lede længe efter.

 2. capac kommentarer:

  @Hugin:Og gamle Chomsky kommenterer den såkaldte krig i Ukraine: https://www.youtube.com/watch?v=tD_JdwimnjU&t=448s&pp=ygUPY2hvbXNreSB1a3JhaW5l

 3. Hugin kommentarer:

  Capac: Jeg er i alle tilfælde enig med ham i det er USAs proxy krig, en krig USA har ført og stadigvæk fører mod et socialistisk/kommunistisk system (USSR/Rusland/Kina) som jo udfordre det kapitalistiske system, man gør det for at svække Rusland og deres mulighed i at støtte Kina.
  I øvrigt et interviewe du aldrig vil se eller høre omtalt i de Danske medier, de er efterhånden så ensidige så det er helt ubeskriveligt.

 4. capac kommentarer:

  @Hugin: Ja, det er netop min pointe med Chomsky-videoen. Den vinkel får vi aldrig i den officielle presse. Se bare, hvordan den fører sig frem i konflikten i Israel. Glemt er aftaler om et eget land til palæstinenserne og alle andre gode hensigter. Igen en konflikt, hvor amerikanerne er dybt involverede. Amerikanerne, vores “venner”. Suk.

 5. Hugin kommentarer:

  Capac: “Amerikanerne, vores venner” vi er kun deres venner så længe de kan bruge os til noget, Danmark har en strategisk god placering i forhold til Rusland og deres flådes udgang fra Østersøen, derfor er vi Amerikanernes venner, og fordi de kan bruge Grønland til deres baser.
  Og med hensyn til Israel så er det efterhånden ved at være lige så sygt som Hitlers Tyskland, men de kan bruges af Amerikanerne i konflikterne i mellemøsten.

 6. capac kommentarer:

  @Hugin: Det er de samme gamle sang med USA. Så længe vi tjener deres politiske-økonomiske interesser, så er vi deres “venner”. Sådan har de det med alle andre – og derfor er de i krise nu, hvor andre har meldt sig på den globale scene og vil være medbestemmende. Kina, Indien, Sydamerika, Rusland osv. Ny tider, men USA sover… Og Israel er USAs protege, som har fået lov til at tryne palæstinenserne, på trods af løfter om en egen stat osv. Det kan kun ende skidt.

 7. Hugin kommentarer:

  Capac: Ja og vi bliver dagligt bombarderet med Hollywood, Hamburgers og Coca Cola og daglige fortællinger om ligegyldigheder, men de er Amerikanske så de er “interessante” nødvendige for at holde Danskerne i troen på Amerikanernes fortræffeligheder.
  Her er de Danske massemedier helt fremme i skoene, næsten på højed med landbrugets organisationer, men de er nu også vanskelige at overgå når det gælder at fremme deres egne interesser.

 8. capac kommentarer:

  @Hugin: Ja, og man kan undre sig over, at der ikke er flere danskere, der siger fra over for den suppedas.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

28 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62