Vær velkommen 2024

1. januar 2024

Min nytårsaften gik ikke helt efter forventningerne. Min ven hunden havde det ikke godt med fyrværkeriet, selv om jeg havde forsøgt at dulme hans nerver med specialindkøbte, ikke-medicinske, angst- og nervøsitetdæmpende godbidder til en mindre formue. Og det hjalp heller ikke meget at have ham liggende på skøddet. Så enden på det hele blev, at jeg gik i seng før klokken slog 12. Heller ikke det hjalp ret meget, for han forblev urolig lige til skyderiet tog af efter klokken 1.

Men uanset, hvordan nytårsaften gik, så er det hverdagen, der melder sig den 1. januar (også selv om det er en mærkedag), og hunden insisterer på, at rutinerne tages op igen med samme urokkelige fasthed. Så op af sengen, på med kludene og ud at snifle osv. Og så kan man jo få et overblik over resterne af gårsdagens fyrværkeri-berserkergang. Men heldigvis var der ikke rigtig noget at komme efter, og vi mødte kun en anden hundelufter og en enkelt morgenfrisk nabo.

Da jeg var en lille dreng syntes jeg, at fyrværkeri var meget spændende – og lidt farligt. Det var dengang knaldfyrværkeri var tilladt. Vi kunne købe kinesere, vist helt ned til 1 øre pr. kineser. Det dyrere krudt blev overladt til de voksne. Siden er min interesse for fyrværkeri kun gået nedad. I årevis har jeg ikke købt eller været i nærheden af nogen form for fyrværkeri og hælder i dag til den holdning, at jeg synes fænomenet skal begrænset til det absolut minimale. F. eks. at nytårsfyrværkeri kun må sælges og forbruget nytårsaftensdag. Og i den dur. Mange vil selvfølgelig være uening med mig, og det er helt fint. Men jeg vil helst helt af med det krudt.

 

6 kommentarer

 1. Bo kommentarer:

  Hej Capac
  Tak for en god blog som følges dagligt herfra.
  Godt nytår til dig og hunden.
  Mvh
  Bo

 2. capac kommentarer:

  @Bo: Hej Bo, og tak og i lige måde; og dejligt at vide, at du følger med her på ip-adressen.

 3. Sørensen kommentarer:

  Ja, herfra ønskes også et godt nytår .
  Dine skriverier er værd at læse.

 4. capac kommentarer:

  @Sørensen: Jeg takker og bukker – og fortsættter så længe jeg har to sammenhængende tanker… Og godt nytår til dig og dine.

 5. Claus kommentarer:

  Og ligeså herfra mig godt nytår & jeg glæder mig til mange timer på bloggen her i det nye år
  Venligst Claus

 6. capac kommentarer:

  @Claus: Tak Claus; og jo der skal nok komme nyt fra denne kant – som der plejer at gøre.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

24 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62