Capac anbefaler: Old Man Blues – Excuse me, Sir, are You sure You are Feeling Alright?

Author:

The music is high, an inciting beat

Noone tkes notice, they all stand on their feet

Test rooms stuffed with snobs and camles

The Walls are lined with dotted mammals

I offer my opinions when you make your choice

Agreed to by the clerk in a high-pitched voice

Nothing else to do, the time has come

My body has to follow the beating drum

 

For lidt mere end et år siden havde jeg den store fornøjelse at anbefale Old Man Blues’ første udgivelse Ready for Fun og sluttede min anbefaling af med at erklære, at det dobbeltalbum smagte af mere, fordi det er en plade ‘der viser, at man ikke skal holde sig tilbage, hvis man har noget musikalsk på hjerte.’ Og nu er vi så der, hvor vi får endnu mere til de musikalske smagsløg med Old Man Blues’ nye album Excuse me, Sir, are You sure You are Feeling Alright?

Og den nye plade er en understregning af en af mine pointer dengang. Nemlig, at alderen og erfaringen ikke er og ikke skal være nogen hindring for musikalsk udfoldelse, hvis man har noget på hjerte og hjerne. Og det har Old Man Blues, dvs. pladeselskabsejer Michael Krogsgaard og hans musikalske venner og legekammerater, som blandt andre omfatter sangerinden Reetaa og guitaristen Christian Sievert. Og man kan faktisk gå så langt som til at sige, at det netop er lige netop det, der er temaet for pladen og titelgivende for pladen. For titlen Undskyld Hr., Er de sikker på, at de har det godt? henviser til en oplevelse, som Krogsgaard havde i en pladebutik i London, hvor (rap)musikken på anlægget gav ham spontan lyst til at danse lige midt på gulvet. Fordi, som det hedder i titelsangen, min krop må følge trommens rytme. Når kærligheden til musikken bliver vækket, må man følge dens kalden – uanset alder, køn, religiøs overbevisning eller andet. Og det er motivet – i ordets grundbetydning – bag den nye plade. Kærligheden til musikken som vi ikke slipper af med – uanset hvor gamle vi bliver. Det gælder mig som inkarneret lytter, det gælder Krogsgaard som lytter og udøvende musiker.

Men ikke kun kærligheden til musikken driver pladen frem. Også ordene – teksterne. Den gamle dylanolog Krogsgaard trakterer lytterne med ordrige tekster om emner, man ikke – eller i hvert fald sjældent – støder på i poppen og rocken. Titelsangen om mødet med den moderne verden – på godt og ondt – i metropolen London. “Brown-eyed boy”, en særlig kærlighedssang, der bliver fremført på smukkeste vis af Reeta; “Lindgren, My Lindgren”, en hyldestsang, ja hengiven sang, til forfatterinden Astrid Lindgren, børnenes diplomat og opponent i en alt andet end attraktiv voksenverden; “Dog log blues”, singleudspillet, der ved første gennemlytning handler om – ja – hunde, men måske nok – i overført betydning – handler om den hundske verden, vi mennesker lever i, hvor der er over- og underhunde, og hvor vi hund-ser rundt med hinanden – til hvad nytte og glæde? Eller “Kalaaliit Nunaat”, der er en kærlighedserklæring til Grønland. Og så videre. For Old Man Blues har meget på hjerte (ikke kun musik) og hans tekster er bestemt værd at fordybe sig i, uanset om man deler hans syn på tingene eller ej. Og heldigvis er alle de ordrige tekster trykt på et fint indlægsark i albummet, som Michael med en åben hånd præsenterer os for.

Musikalsk breder sangene sig fra decideret fængende blues-rock (Dog Log Blues) over latinamerikansk inspireret musik (“Brown-eyed boy”) til foredragende singer-songwriter-sange. Og Michael Krogsgaard fører an i det vokale med sin modne, alvorlige tekstforedrag og -sang. Og som sidst bakkes han fornemt op af sine legekammerater udi musikken. Det hold af venner, han har samlet omkring sig, ved, hvad de gør og hvad de har at byde på. Produktionen er igen lydefri og såre klar, og samspillet på pladen fungerer uden mislyde og bøffer. Det er en fryd at lytte til dette hold af musikalske venner; og igen må jeg bare sige, at også denne plade smager af meget mere. Og jeg kan kun håbe, at Old Man Blues en dag indtager Orange Scene på Roskilde – eller i hvert fald kommer ud til så mange som muligt med deres både vedkommende og musikkærlighedsbekræftende repertoire. Hermed kærligt anbefalet.

Old Man Blues. Excuse Me, Sir, are You sure Youre are Feeling Alright? Produktion: Old Man Blues. Hookfarm. Udkom d. 14. juni.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *