Oscar Wilde – med Dorian Gray i Læsehippologisk Søndagsklub

22. oktober 2008

Uffe gjorde alvor af en idé, jeg nærede et stykke tid, men ikke fik mig taget samme til at realisere: en lille læseklub i blogland. Læsehippologisk Søndagsklub. Tak Uffe, du er en guttermand! Som det tegner sig nu en uprætentiøs, afslappet meningsudveksling m.m. om udvalgte værker – from the past. Det kan vi kun deltage i.
Det første valg gælder bloggens tænkemester Oscar Wildes roman The Picture Of Dorian Gray, der oven i købet er blevet fordansket for ganske nylig og udsendt på Det Lille Forlag (tag det som et tip til velgørende læsning!). Og jeg måtte grave mit eget eksemplar frem fra reolen. Det drejer sig om en version fra New American Library, anno 1962. En lille hardback-udgave, der også rummer nogle noveller, tekstnoter og en udvalgt bibliografi. Jeg kan tydeligt huske, at jeg købte den i Stakladen – et udsalg i et stort kælderlokale – det år, hvor jeg startede som grøn student på århus Universitet. året var 1973 (jeg har med sirlig rød tusch-skrift allerbagest i bogen noteret, at “denne bog tilhører stud.mag…”. Og det gør de nså stadigvæk. Jeg må være gået i gang med den umiddelbart efter. I bogen er der sirlige lineal-understregninger med blåt blæk af visse Wildeske sentenser. I gymnasiet havde vi læst The Importance of Being Earnest, et stykke, der gav capac smag for det uforlignelige Wildeske vid. Nu er vi så tilbage igen. Nostalgien råder. Parallelt læser jeg også andet. Tilfældigvis Bo Green Jensens erindringsstykker Dag for Dag fra 1998, hvor nostalgien også råder, og hvor Jensen også kommer ind på det med at huske, hvor og hvordan bøger blev læst… Sådan griber tingene på forunderlig vis ind i hinanden.

3 kommentarer

  1. Uffe kommentarer:

    Selv tak, men det var nu den blogløse Brorsans idé med læseklubben, sÃ¥ jeg lægger bare plads til. Men det skal nok blive sjovt – og tak for din historien!

  2. capac kommentarer:

    @Uffe: Blogløse Brorsan, ha. Tænk sig, at man nu kan være blogløs. Men tak alligevel for idéen Brorsan. Og Uffe.

Skriv en kommentar

360 har læst indlægget