Skipper Skræk – barndomserindring

4. november 2008


Det var ikke, fordi min barndoms tv-oplevelser var fulde af tegnefilm. Men de var der da. Tom & Jerry, Anders And, The Flintstones og senere deres fremtidsmodstykker The Jetsons (som ikke var helt så sjove). Og så var der også Skipper Skræk – eller Popeye – som i forvejen var kendt fra striber i ugebladene. Min far elskede Skipper Skræk, og det samme gjorde jeg. Måske er det sådan en drengeting at falde for en spinatædende supermand. For dybest set er Skipper Skræk-filmene ikke ret meget anderledes end Tom & Jerry-filmene: En uendelige kamp, en uendelig række slagsmål. Men varieret i det uendelige med stor opfindsomhed og udført med talent. Og måske er det endda en af forklaringerne på den slags tegnefilms popularitet: Deres forudsigelighed og genkendelighed.
Det var især på tysk tv, de små film blev vist op gennem tresserne. Med tysk synkronisation…

popey the sailor in taxy turvy

En kommentar

  1. Tina - omme i London kommentarer:

    Det var da bare en helt fantastisk serie. Alle personerne var vel gennemtaenkt og min absolutte favorit var Olive Oyl, den labre aal. :)

Skriv en kommentar

1.696 har læst indlægget