Ingemar Johansson er død, 76 år

31. januar 2009

En af mine tidligste erindringer om sport knytter sig til kampen mellem den svenske sværvægtsbokser Ingemar Johansson og amerikaneren Floyd Patterson. En sagnsomspændende (hov, det var vist en neologisme, tak skaber…) kamp, hvor Johansson blev verdensmester og vandt et ry, der fulgte ham til hans død i nat pÃ¥ et plejehjem uden for Göteborg. Johansson var en helt blandt gadens drenge, selvom ingen af os havde hverken hørt eller set ham bokse. Men medierne havde allerede gjort deres arbejde dengang i de tidlige tressere… Hvil i fred.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 kommentarer

 1. AagePK kommentarer:

  Neologisme…stÃ¥r ikke i min ordbog…mener du neolitisk? Det er i hvert fald sagnomspændt.
  Lige som de tre kampe mellem Ingemar og Floyd, og deres venskab. Floyd var jo den eneste, der kunne give ham kamp til stregen.

 2. capac kommentarer:

  @AagePK: Neologiske = sproglig nydannelse (Gyldendals røde Fremmedordbog, 1970). Jeg ville have skrevet sagnomspundet, men det blev mere -spændende! ;-)

 3. AagePK kommentarer:

  Der kan man bare se.. jeg fandt det ikke i min nudanske, men nu har jeg hittet neologisme i retskrivngsordbogen, og så blev jeg også klogere i dag. Hurra, så er den dag heller ikke spildt <|;-)

 4. WilliamJansen kommentarer:

  Helio Gracie er også lige død i en alder af 95 år.

  Helio Gracie opfandt Gracie Jiu-Jitsu, som idag kaldes Brazilian Jiu-Jitsu (eller BJJ). Hans sønner dominerede mixed martial arts langt op i 90’erne, og BJJ-evner er stadigvæk et must i mixed martial arts. Flere af dagens MMA-verdensmestre har trænet med Gracie, en af hans elever eller en af hans elevers elever, det gælder bl.a. Frank Mir, B.J. Penn og Anderson Silva.

 5. capac kommentarer:

  @AagePK: Ja, vi skal lære så længe, vi lever..

Skriv en kommentar

251 har læst indlægget
15,016