En sjældenhed: The Blue Orchids “Oo-chang-a-lang”

8. februar 2009

Historien om The Blue Orchids (ikke af forveksle med senere bands af samme navn) er historien om tre 14-årige piger, Georgine Oliver, Pamela Jarman og Valerie Jones, der gik i samme pigeskole i Coventry og fik mulighed for at indspille en plade. Pigerne begyndte vist at synge sammen i skolens frikvarterer, hvor de diverterede kammeraterne og hinanden med coverversioner af tidens hits. Deres musikglæde fik dem også til at opsøge et lokal etablissement – The  Orchid Ballroom – for at danse og høre musik. Anekdoten vil vide, at Pamela en dag tilmeldte sig selv og de andre – uden deres vidende – til en talentkonkurrence “for sjov skyld”. Ved konkurrencen gav de Phil Spector- og Motown-sange til bedste – og vandt. De fik hele 1 pund for bedriften. Det var Orchid Ballrooms manager, Larry Page – senere manager for The Kinks – der sørgede for, at pigerne fik en kontrakt med Decca. Og han fandt også navnet til pigerne – inspireret af navnet på sit eget dansested.
Den første single bestod af “Gonna Make Him Mine” og “Stay At Home” og stilen var en blanding af amerikansk pigegruppe-tresser-lyd og engelsk beat. Pladen blev ikke nogen succes. Det gik  bedre med opfølgeren “Love Hit Me”, der blev produceret i rigtig Phil Spector-stil. Pigerne blev spillet på lokalradioen og fik lov til at optræde på Ready Steady Go! Pladesalg i stor stil blev det dog aldrig til for de blå orkideer. Men de fik indspillet en række charmerende sange. Blandt andet Oo-Chang-A-Lang, der uvist af hvilken grund kun udkom i USA. B-siden
, “I’ve got that feeling”, var skrevet af en vis Ray Davies.

The Blue Orchids er med årene blevet kult, men deres sange er ikke blevet udsendt på en samlet udgivelse endnu. Flere af dem kan dog findes på diverse samlinger, fx. “Go Girl: Dream Babes Volume 4” fra 2003, hvor Love hit me, Gonna Make Me Mine og Mr. Scrogge er at finde. Oo-chang-a-lang kan man fx finde på Girls in The Garage fra 1997.

En kommentar

  1. AagePK kommentarer:

    Se, her har vi det igen: en gruppe, der har kontrakt med Decca, udkommer i USA pÃ¥….London! Ligesom Stones. Kan du huske vor lille meningsudveksling om “obskure pladeselskaber”?

Skriv en kommentar

315 har læst indlægget