Karen Venstrekvinde

1. februar 2007

Nu blev det så åbenbaret, hvad der allerede lå i kortene i går: Karen Jespersen springer ud som folketingskandidat for det såkaldt liberale parti Venstre. Hun opstiller i århus Amt i passende afstand fra den tidligere partikammerat og nu konkurrent Svend Auken. Et uforståeligt “hamskifte” blev det kaldt af Socialdemokratiet partisekretær Henrik Dam. Men – selv om blogbestyreren i går skrev en nostalgisk orienteret kritik af hamskiftet, så er måske blot udtryk for konsekvent radikalisering af den moderne mediefokuserede politikertype, der har været undervejs gennem flere år. Det mediebevidste karriere- og magtmenneske, der for længst har indset, at det repræsentative demokratis kontrakt mellem vælger og folkevalgt holdningsrepræsentant er kompromitteret i sådan en grad, at det nu gælder om at have næse for de mediebårne populistiske strømninger, der kan føre til valg eller genvalg til tinge. Hvad betyder det i medierne ultrakortidshukommelse, at du engang var glødende internationalist med lilla farvet ble om håret, hvis du nu ved at fremstå som den dybtfølte xenofob kan stryge op på den politiske himmel og måske endda blive den nye integrationsminister? Keine Hexerie, nur Opportunismus!
Men, hvad tænker de så i de såkaldte liberale parti Venstre? Når de sådan indlemmer en tidligere revolutionær i deres forreste rækker? Er det endnu et eksempel på historiens ironi? Eller viser det blot, at der i enhver Venstre-70’er-revanchist gemmer sig en revolterende romantiker? Eller blot, at der i forvejen er forvandlingskugler i det gamle bondeparti. Formanden fx.
Anno 1960og i dag

Læs også Paws gravskrift over Danmarks forhenværende liberale parti, Venstre.

En kommentar

  1. Donald kommentarer:

    Det viser blot at Karen Jespersen er god til at tale med folk og har et vindende gemyt, når hun taler med xenofobikere.

    Hun var i ministerperioden frygtet for at give kontraordrer i et væk. Hun har forstået, hvilken åre Pia K. har ramt, og hun mener åbenbart, at hun kan ramme den lige så godt, hvilket der faktisk er en vis sandsynlighed for. Dermed kan Anders Fogh flytte stemmer fra Pia over på Karen.

    Venlig Hilsen!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

338 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62