Sveriges Piratparti vinder et sæde i EU

8. juni 2009

Sweden’s Pirate Party wins EU seat | Technology | guardian.co.uk.

Selv om det samlede valgresultat i Europa er forstemmende – med en klar højredrejning, så er der da små lyspunkter. Socialdemokratiet, SF og Folkebevægelsen mod EU fik samlet set flere mandater end højrefløjen – til trods for Helle Thornings tilbagegang. Og så kom det svenske Piratparti ind med – som forudset – 7% af stemmerne. Det sikrer i det mindste én stemme for borgerrettigheder på det store internet. Om det er nok, er så en anden sag…

4 kommentarer

 1. susling kommentarer:

  HØRT!

 2. Nene kommentarer:

  Jeg er bare lidt bekymret for deres holdninger i andre spørgsmÃ¥l. Er I ikke? Jeg har fÃ¥et den opfattelse, at de er, hvad vi herovre kalder “libertarian”, hvilket er lidt for til-højre for mig. Og at en af stifterne har været (er?) medlem af et nazi-lignende parti?

 3. capac kommentarer:

  @Nene: Jo, det er altid problematisk med én-sags-partier, fordi det kan bortlede opmærksomheden fra, hvad de ellers mener. Omvendt er det også vigtigt, at nogen tager fat på diskussionen om borgerrettighederne i et EU, hvor franskmænd (og englændere) kun vil gå store virksomheders ærinde i spørgsmålet om internettets regulering.

 4. capac kommentarer:

  Piratpartiets principprogram m.m. kan studeres her: http://www.piratpartiet.se

Skriv en kommentar

151 har læst indlægget