Brenda Joyce – Tarzan-Jane – er død, 92

25. juli 2009

Medens vi er ved dødfaldene, så kommer jeg ikke uden om at omtale Brenda Joyces bortgang den 4. juli i en alder af 92 år. Joyce fik æren af at erstatte selveste Maureen O’Sullivan som Jane i Tarzan-filmene, som capac slugte råt i barndommens Phønix-bio. Den første – af fem i alt – var Tarzan og Amazonerne fra 1945, hvor hun spillede over for Johnny Weismüller, der – efter manges mening – var den “rigtige” Tarzan. Rollen som Jane krævede ikke det store skuespiltalent. Til gengæld var det vigtigt at have lidt til gården og gaden – og at kunne vække beskyttertrangen hos Tarzan, når man iklædt et nødtørftigt dækkende skørt var udsat for fare derude i den store jungle…

Tarzan og Jane på flodbredden…

Skriv en kommentar

434 har læst indlægget