Genhør: Freda Payne – Band of Gold (1971)

22. august 2009

Dette ville være uretfærdigt at kalde soulsangerinden Freda Payne et one-hit-wonder, for den nu 66-årige sangerinde har indspillet en lang række album og har huseret flere gange på de amerikanske og engelske hitlister op gennem halvfjerdserne. Dog mest under top 10.

Hun vil dog især blive husket for sit største hit fra 1970, “Band of Gold”, der uden tvivl er en af de mest iørefaldende soul-disko-sange fra halvfjerdserne. Jeg kan huske, at jeg – selv om jeg bestemt ikke var til disko dengang – slet ikke kunne få den melodi ud af hovedet, når den kom strømmende ud af radioen. Og sådan er det sådan set stadigvæk. Nu faldt jeg over en fin optagelse med Freda fra programmet Soul Train, som i mere end tre årtier har sørget for at amerikanerne har kunne lytte og se rythm&blues, soul og hip hop på tv. Og med Youtube og andre videosider kan vi andre så nu med forsinkelse få del i glæderne.

I øvrigt tog den tidligere Go-Go-Girl Belinda Carlisle nummeret op på sit debutalbum i 1986 og fik et mindre hit med det. Selv om Carlisle har en fortræffelig popstemme, så synes jeg ikke, at hendes cover når Fredas original til sokkeholderne, især har popgørelsen berøvet soulklassikeren dens sejt swingende, lidt sumpede, rytmegrund, der passer så fint til melodien.

2 kommentarer

  1. AagePK kommentarer:

    Tak for et herligt nostalgitrip: det er jo, som om det var i går. Måske fordi man har haft chancen for et genhør med the bys from the snake-pitt, Funk Brothers. Det hænger i ørerne endnu.

  2. capac kommentarer:

    @AagePK: Det var så lidt. En herlig optagelse er det.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

124 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62