The Wild Angels – og Davie Allen & the Arrows

16. oktober 2009

Nancy Sinatra, som jeg omtalte forleden, havde også en mindre karriere på det store lærred. Blandt andet var hun med i Roger Cormans genreskabende film “The Wild Angels”, som kom tre år for “Easy Rider” og lagde grunden til flere film om utilpassede unge på Harley Davidson-motorcykler. Filmskribenten Leonard Maltin gav den følgende vurdering: “Den er ok efter 25 øl”. Ikke desto mindre er filmen blevet kult. Og kult står ikke sådan til diskussion.
Og så har filmen et ganske interessant lydspor, som er indspillet af Davie Allen & the Arrows. The Arrows var en meget løs konstellation omkring Davie Allen, der fik sit gennembrud som netop leverandør til spillefilm af ovenfor omtalte type. Efter nogle år, hvor han indspillede surfer-sange med en karakteristisk klar guitarlyd og skuffende kommerciel succes, ændrede han stil, da han fik chancen for at lave lydsporet til “Wild Angels”. Måske inspireret af filmen mc-tema brugte Allen en stærkt forvrænget, repetitiv guitar i filmens indledende melodi “Blue’s Theme”, som straks blev et hit på de amerikanske hitlister. Selv om der ikke kom flere hits til, så fortsatte Davie Allen med at lave filmmusik i den stil, og han fik en trofast fanskare, der sætter stor pris på hans særlige fuzzy lyd. Et tværsnit af Allens numre kan man lytte til på albummet med den sigende titel Loud, Loose and Savage fra 1994.

Skriv en kommentar

358 har læst indlægget