Hound Dog Taylor

4. december 2009

For mange af os halv- og helgamle musikelskere var det halvtredserrocken og tresserbeaten, der sparkede døren ind til bluesens verden. Måske også jazzen, hvis vi var med på den vogn.Hvis det ikke lykkedes for Elvis, Chuck Berry, Eddie Cochran osv., så lykkedes det for Rolling Stones, Animals, Yardbirds, Pretty Things osv.

En af dem, der i min bevidsthed markerede et tydeligt link til rock og beat, var Hound Dog Taylor med sin smittende boogieblues. Sammen med sine Houserockers kom han ud til en større lytterskare, da han fik kontrakt på det lille plademærke Alligator i 1971, efter at have spillet i mere end 35 år. Faktisk blev Alligator skabt alene med det formål at få Hound Dog Taylor ud på plade. Blueselskeren Bruce Iglauer havde indset, at hvis andre end Hound Dog Taylors lokale fans i Chicago-området skulle have en chance for at lytte med, så var det nu. Hvilket var rigtigt set, for Taylor døde den 17. december 1975 af lungekræft.

Hound Dog Taylor spillede en enkel, rå guitar uden for mange dikkedarer og  lækkerier. Men han skærer lige ind til benet. Godt, han blev bevaret for eftertiden.

Skriv en kommentar

238 har læst indlægget