Harrison Junior pladedebuterer

23. juli 2017

Beatles-afkommet er så småt ved at tage over, selv om både Ringo og Paul er aktive i en fremskreden pensionistalder. Og nu er George Harrisons søn Dhani omsider pladeklar. Og smagsprøven hedder meget passende “All about waiting”, for Dhani har spøget længe i kulisserne, bl.a. som hovedaktør for den vellykkede mindekoncert for farmand George Harrison. Jeg skal nok afholde mig for sammenligninger mellem de to generationer. Jeg er sikker på, at mange andre vil kaste sig over det emne.

4 har læst indlægget

40 år med Rockpalast

23. juli 2017

Det skulle være sikkert og vist. Lørdag nat mellem den 23. og 24. juli 1977 blænder tysk tv for første gang op for det legendariske live-rock-program Rockpalast. På scenen var Rory Gallagher, Little Feat og Roger McGuinns Thunderbird. I årene frem var det et åndehul og en inspirationskanal for undertegnede. Et program, der på fineste vis fik præsenteret noget af det allerbedste fra international rock. Programmet kører stadigvæk så vidt jeg ved, men jeg følger ikke med længere. Og nogle af de gamle optrædener er foreviget på DVD og plader.

Og den tyske tv-station WDR – West Deutsche Rundfunk – der stod for koncerterne har viet en hel side til jubilæet – lige her.

 

2 har læst indlægget

Rolling Stones rører på sig…

22. juli 2017

En Blue and Lonesome 2? Måske. I hvert fald fortæller Keith Richard i videoen ovenfor, at muligheden ikke ligger langt væk. Blues-cover-pladen fik en fin modtagelse af presse og publikum, så det ligger jo lige til højrebenet at skyde endnu en sådan plade afsted. Men den bremsede jo også den nye Stones-plade, de skulle have påbegyndt, og som skulle efterfølge Bigger Bang fra 2005. Men de har jo også tid nok – eller hvordan det nu er…

5 har læst indlægget

Hyldest til Woody Guthrie

22. juli 2017

Der er kunstnere, man aldrig bliver færdig med. Fx Woody Guthrie, der for mange kunstere – bl.a. Bob Dylan – var koblingspunkt mellem tradition og nutid. Guthries musik er heldigvis godt dokumenteret på diverse medier. Og til efteråret kommer en lille boks på tre CD’er med hyldestkoncerter – fra Carnegie Hall og Hollywood Bowl  til ære for manden. Tre plader med masser af kendte kunstnere og en del ekstramateriale.

 

Læs mere »

5 har læst indlægget

50: Dave Davies – Death of a Clown

21. juli 2017

Vi har også lige rundet 50-året for Dave Davies solodebut på plade, “Death of a Clown”, som han skrev med hjælp fra storebroder Ray. Dave blev dog krediteret for sangen, selv om den også er med på Kinks-albummet Something Else. På optagelsen medvirker også Ray Davies’ daværende kone Rasa og tangentspilleren Nicky Hopkins. Singlen blev en pæn succes, også herhjemme. Og den er blevet spillet mange gange på P3 gennem årene.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 har læst indlægget
6 har læst indlægget