50: Louis Armstrong – What af wonderful world

17. august 2017

I går var det halvtreds år siden Louis Armstrong var i studiet og indspille “What a wonderful world”, der i de efterfølgende måneder blev et stort hit – ikke mindst i Europa.

4 har læst indlægget

Charlottesville – en musikalsk kommentar

16. august 2017

“My dad was named after a Civil War general, and he voted for Barack Obama twice…He used to say ‘If you know better, you can do better.’ America — we know better. We can do better.” [Jeff Tweedy i en kommentar til udspillet]

3 har læst indlægget

Da kongen takkede af – for 40 år siden

16. august 2017

I dag er det fyrre år siden Elvis Presleys kæreste Ginger Alden fandt Presley livløs på et badeværelse i Graceland-bygningen. Der ligger stadigvæk et tyndt slør over dødsårsagen, men svigtende helbred og stofmisbrug var en væsentlig del af forklaringen på, at han kun blev 42 år.

Jeg sad på en sofa et sted i Esbjerg, da nyheden blev læst op i radioavisen. Og det var, som det altid er, når nogen man kender, går bort, en uvirkelig oplevelse. På samme tid banalt og uforståeligt. Vi skal alle dø, vi ved det godt, og alligevel er det svært, ja umuligt, helt at forstå.

Men selv om Kongen forlod bygningen og ikke lever i det skjulte et sted på kloden, som myterne gerne vil have det, så lever han videre i musikken. Der udgives stadigvæk plader – seneste den flotte retrospektive boks med halvtredserindspilninger A Boy from Tupelo, der lige er udkommet. Og dertil alle genudgivelserne.

3 har læst indlægget

1967: Summer of Love – som podcast

15. august 2017

6 har læst indlægget

Retro: 78RPM

15. august 2017

Forleden kunne man læse om en dansk ingeniør, der havde overtaget 25 tons/kubikmeter 78-tommer vinylplader, som han ville digitalisere. Men han er ikke den eneste, der gør en indsats for at redde de gamle skivers lyd for eftertiden. På archive.org finder man fx en side af George Blood, der også har arbejdet på sagen…

https://archive.org/details/georgeblood

2 har læst indlægget
2 har læst indlægget