Never mind the bollocks: Johnny Rotten falder til patten…

28. marts 2017

En fordom siger, at man som ung er rebelsk og venstreorienteret, men når man har fået fast arbejde, ejerbolig og familie, så falder man til patten. Håret klippes, sikkerhedsnålene fjernes fra kinderne, tatoveringerne bliver måske også fjernet – og man stemmer til højre i det borgerlige politiske spektrum. Og fordommen bekræftes af John Lydon, bedre kendt som frontmand Johnny Rotten i Sex Pistols og indbegrebet af punkrebellionen i halvfjerdserne. I dag støtter han både Donald Trump og Nigel Farage. Hvad skal man sige til det andet end: Never mind the bollocks.

læst 1 gange

En tabt indspilning med C. V. Jørgensen og Billy Cross – er blevet gravet frem….

27. marts 2017

læst 67 gange

Overcoats – på det lille kontor

27. marts 2017

Jeg har før reklameret lidt for pigerne i Overcoats under overskriften “lækker pop”. Og den overskrift holder stadigvæk her, hvor de står ved NPRs lille skrivebord.

læst 30 gange

Bassens Jimi Hendrix?

27. marts 2017

På gaderne i kan man opleve Ojay – Stephen Oliver Jones – spille elektrisk bas. Og hans ekvilibrisme har givet ham tilnavnet ‘bassens Jimi Hendrix’. I hvert fald er det svært at forestille sig, at Ojay ville spille sådan, hvis ikke Hendrix havde banet vejen med sin nyfortolkning af den elektriske guitar. Ellers må lytteren selv bedømme, om betegnelsen har nogen berettigelse. Men i hvert fald må man sige, at Ojay har givet ny mening til fænomenet gademusikant – eller busking, som de kalder det derovre i Storbritannien.

(Kilde: openculture)

læst 30 gange

En skeløjet halvsvensker – Wili Jønsson – fylder 75

27. marts 2017

Det var gavflaben i dansk popmusik, Kim Larsen, der med kærligt bid benævnte bassisten Wili Jønsson ‘den skeløjede halvsvensker’. En anden kulturpersonlighed, nemlig tegneren og forfatteren Peder Bundgaard kaldte Wili ‘den sande gentleman i dansk rock and roll’, fordi han fortod at gyde olie på de oprørte vande, når Gasolin var under et tag.

Og Gasolin ville uden tvivl have haft det betydeligt sværere, hvis ikke Franz Beckerees skolekammerat fra Gerbrandskolen, Wili, var kommet med som bassist, sanger, tangentspiller m.m. Også som musiker var han garant for, at det hele ikke eksploderede mellem hænderne på de andre. Af natur er Wili en beskeden mand, der ikke gør meget væsen ud af, at han engang var bassist i det i Danmark verdensberømte band Gasolin. Men i 2008 fik han Ken Gudman-prisen – og det fortæller alt om hans værd som musiker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 27 gange
læst 27 gange
Side 1 af 2.30712345678910...Sidste »