Lumbago

17. december 2014

Lumbago er ikke, selv om det måske lyder sådan, en eksotisk latinamerikansk dans. Når man har lumbago, så kan man sgu ikke danse ret meget. Lumbago er lændesmerter, også kaldet hold i ryggen, hekseskud, facetsyndrom eller blot lændesmerter. Og de er – som en netlæge skriver – “lokaliseret i området mellem det nederste ribben og det nederste af balderne. Smerterne kan have varierende intensitet fra ganske lette til meget stærke.” I sidste tilfælde er der ikke meget samba eller boza nova over kroppen, kan jeg godt fortælle jer.

Og det er ikke et fænomen, der er forbeholdt ældre mennesker eller gamle. Det er en meget demokratisk lidelse – som så mange rygproblemer – og kan sagtens starte i teenageårene. Nogle mærker disse smerter jævnligt. Heldigvis går der meget lang tid mellem mine lumbagoproblemer, ja, år og dag. Men så en dag er de der igen, udløst af en eller anden uovervejet belastning af ryggen. Og så er der kun en ting at gøre: At holde sig i ro, samtidig med, at man sørger for at bevæge sig ind imellem. Hvor paradoksalt det end måtte lyde. Det gode er, at det går over. I denne omgang har det taget ialt fire dage, inklusive weekenden. Glædelig jul.

læst 4 gange

Så er der blues – på svensk: Svante Sjöblom Trio

17. december 2014

Svante Sjöblom är en fridens man. Som många känner till är han en fantastisk gitarrist och sångare, specialiserad på akustik blues och folkmusik från förkrigstiden. Mindre känt är kanske att han dessutom är en skicklig finsnickare och passionerad flugfiskare.

En fridens man som sagt var.

Men ibland far djävulen i honom och han letar fram elgitarren, skruvar upp volymen till elva och brister ut i ett bluesens primalskrik.

Svante Sjöblom Trio består av, förutom Svante, Marcel Strub, Micke Nilsson och Magnus Nörrenberg och spelar stenhård gitarrblues med hög intensitet.

Denna EP spelades in vintern 2014 och släpptes i en begänsad upplaga som bara såldes på konserter. Den tog snabbt slut och därför är denna digitala release efterlängtad. [Bandcamp]

læst 1 gange

Indiejul

17. december 2014

En blogger i Los Angeles har været så venlig at sammenstille denne julemusikliste med lutter indierockere.

01. Yeah Yeah Yeahs – “All I Want For Christmas”
02. Best Coast and Wavves – “Something For You”
03. The Raveonettes – “The Christmas Song”
04. Belle & Sebastian – “Are You Coming Over For Christmas?”
05. As Tall as Lions – “It’s Only Christmas”
06. The White Stripes – “Candy Cane Children”
07. Murs – “Christmas Rules Everything Around Me”
08. Los Campesinos! – “Kindle a Flame in Her Heart”
09. Sufjan Stevens – “Christmas Unicorn”
10. Julian Casablancas – “I Wish It Was Christmas Today”

læst 1 gange

Capacs alternative, anti-julekalender

17. december 2014

HENRIK NORDBRANDT – ÅRET HAR 16 MÅNEDER from Jesper Ravn Nielsen on Vimeo.

Ingen poesikalender uden Nordbrandt.

læst 2 gange

Leonard Cohen bærer julen ind…

16. december 2014

Jovist, jeg har et ambivalent forhold til julen. På den ene side anti-julerier. På den anden julemusik a la carte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 3 gange
læst 3 gange