Bjön Ulveus fylder 73

26. april 2018

Og det ene B i ABBA, Bjön Ulveaus, bliver 73 år i dag, og det er selvfølgelig en anledning til at spille et stykke med kvartetten, der blev så berømt engang i halvfjerdserne og som fortsat imponere musikalsk.

0 har læst indlægget

Yndlingsplader

26. april 2018

Langt mere inspirerende end alskens musikanmeldelser kan det være at høre, hvad andre oplever som deres yndlingsplader eller -kunstnere. Og tidsskriftet Quietus er et af de steder, hvor man dyrker den øvelse at lade en kunstner fremhæve en række yndlingsplader. Denne gang er det Charlotte Gainsbourg. Og selv om langt de fleste plader er kendte i forvejen, kan hovedpersonen tilgang og oplevelse af musikken godt åbne nogle nye døre.

0 har læst indlægget

Genhør med: Little Feat (Lowell George)

25. april 2018

For nogle få dage siden ville Lowell George kunne have rundet de 73 år, hvis ikke et dårligt helbred og en “tilfældig” (?) kokainoverdosis havde givet ham hjertestop den 29. juni 1979, 34 år gammel. Levemand og stor musiker var han og skal ikke blive glemt. Her er han i forgrunden af sit lille band Little Feat med Bonnie Raitt og Emmylou Harris som backingsangerinder. Bedre kan det snart ikke blive.

5 har læst indlægget

Funky as hell: Keb Mo

25. april 2018

Nu vi alligevel kommer omkring Keb Mo, så skal vi ikke glemme denne fine optræden sammen med Bonnie Raitt. En oplevelse, det kan være svært at komme sig over…

5 har læst indlægget

Nyt fra The Delta Queen

25. april 2018

Når man har sunget med Delainy & Bonny, Leon Russell, Joe Cocker, Harry Chapin, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Eric Clapton, David Crosby, Graham Nash og mange flere af de store, gamle navne, så er man ikke en frøken hvemsomhelst. Og det er Rita Coolidge da heller ikke.
Hun var med da Derek and the Dominos indspillede klassikeren “Layla”, og hun var med at Joe Cocker sammen med sine Mad Dogs and Englishmen indspillede indspillede det album og turnerede med det. Og så har hun været gift med selveste Kris Kristofferson. Så det…
Men det er efterhånde længe siden, vi har hørt nyt fra The Delta Lady, som Leon Russell døbte hende (og skrev en sang om…).
Men nu er hun så tilbage med albummet med den beroligende titel Safe in the Arms of Time. Sådan. Godt at have hendes stemme tilbage.

6 har læst indlægget
6 har læst indlægget