Apropos 1967: Fra g(l)emmebogen – The Paupers

24. juni 2017

Det kanadiske psykedeliske band The Paupers optrådte på Monterey Pop Festival, men gled lidt ud i hukommelsens mørke derefter. To album fik Paupers indspillet. I ’67 kom Magic People, og i ’68 Ellis Island. De kan stadigvæk fås – også på CD, så nogen kan åbenbart huske disse kanadiere. I 1989 kom der en opsamling med samme titel som debutalbummet (Edsel Records). Da album nr. 2 kom på gaden i ’68, var det faktisk slut med gruppen. Økonomiske og musikalske problemer drev medlemmerne fra hinanden. Et par af medlemmerne gjorde sig siden hen som producere o. lignende.

Lytter man til de to plader (følg links), så kan man måske godt forstå, at The Paupers ikke fik en plads højt oppe på den psykedeliske rocks firmament.

4 views

50: 1967-hitlistesang – Keith West – Excerpt from af teenage opera

24. juni 2017

Et one-hit-wonder må man vist kalde Keith Wests hit “Excerpt from a teenage opera”, der hittede i Europa i 1967. West havde sunget for i diverse britiske psychedeliske grupper, bl.a. Tomorrow, men slog igennem med denne single, hvor mainstreampop mødes med psykedelisk rockopera. Teenageoperaen blev vist aldrig til noget, men den lille popsang brændte sig fast i hjernebarken.

3 views

Rolling Stones i Chicagoblues

23. juni 2017

Rolling Stones og andre R&B-baserede beat-grupper fra tresserne har trukket store veksler på bluesmusikken. Og derfor er det oplagt, at nogle bluesfolk vender inspirationen om og indspiller en række Stones-sange. Under titlen Chicago play Stones tager Chicago-bluesmusikere Stones under kærlig behandling. Og Mick Jagger er oven i købet inviteret til at spille med hos Buddy Guy…

1 views

Nostalgitur: Larry Finnegan

23. juni 2017

Ad diverse associative omveje endte jeg tilbage i starten af tresserne hos den amerikanske sanger og sangskriver Larry Finnegan (egl John Lawrence Finneran). Han var dengang leveringdygtig i rigtige hitlisteegnede, countryfarvede schlagere. Han eget store hit kom med “Dear One” i 1961. Den blev fulgt op året efter med “Oh lonesome me” (skrevet af Don Gibson), der ikke blev helt så stor et hit.

I midten af tresserne slog han sig ned i Sverige, hvor han fortsatte sit virke, lavede sit eget plademærke (SvenskAmerican) og begyndte at synge på svensk. Han satte sig også spor i dansk pop. Det var fx ham, der skrev den originale sang bag Bjørn Tidmands store hit “Brænd mine breve” (1963), nemlig “Pick up the pieces”.

Larry Finnegan døde kun 39 år gammel i 1973, af en hjernetumor.

Hvordan Larry Finnegans sangskriveri vævede sig ind i mit og andres musikalske bagtæppe tilbage i de tidliger tressere, har Torben Bille fint beskrevet i en artikel om Elvis Presley. Læs den her.

2 views

MC5 – genopdaget

22. juni 2017

Et par sjældne optagelser med MC5 fra årene 1968 og 1972 er dukket op på nettet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 views
4 views