Poeten Thomas Tranströmer er død – 83 år

28. marts 2015

Den store, svenske poet Thomas Transtömer er død. Litteraturen er blevet fattigere.

læst 1 gange

Allan Lomax lagt ud på nettet

28. marts 2015

folkemindesamleren Alan Lomax har nu fået lagt hundredvis af sine optagelser ud på nettet, så musikinteresserede kan fordybe sig i mandens store kulturhistoriske arbejde. Det sker på siden Cultural Equity!

læst 2 gange

La Luz spiller surfrock…

28. marts 2015

Der er muligvis en tynd, rød tråd fra Beach Boys, Jean & Dean, The Four Freshmen, The Revieras, The Rip Chords m.fl. til den feminine kvartet La Luz, der er på vej med deres andet album. I hvert fald spiller de en enkel rock’n roll, der står med begge ben solidt plantet i den rock’n roll, der kom frem i halvtredserne og de tidlige tressere. Lyden og videoudtrykket er også hentet fra den periode. Og når man så lægger til at den unge neo-rocker Ty Segall er ind over som producer, ja så undrer det ikke så meget. Der er dømt primalrock.

læst 1 gange

Den rene vare: Seasick Steve og Tom Jones – You gotta move

27. marts 2015

Musik behøver ikke at være kompleks og sofistikeret for at berøre en dybt. Det viser de to garvede drenge – Seasick Steve og Tom Jones – når de med to stemmer og tre guitarstrenge fortolker den gamle bluessang “You gotta move”. Her kan man musikere og lyttere lære noget om musikkens kraft…

læst 9 gange

Mere aktuel musik: Goodbye Lisichka – Strokes of Luck

27. marts 2015

Også københavnske Goodbye Lisichka er ved at springe ud som albumband. Den 20. april ser Shadow Rabbits dagens lys digitalt. Og Gerda Odgaard, Daniel Bonde, Tobias Boelt, Jonas Graverholt og Rune Lohse har sendt nedenstående sang og video i forvejen. Videoen skulle efter sigende give et godt indtryk af bandet som liveband. Det håber og tror vi på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 5 gange
læst 5 gange