Nyt fra – Bryan Ferry

23. september 2014

Så er Bryan Ferry omsider på banen med noget nyt materiale. Til november kommer albummet Avonmore, hvor Ferry får hjælp af notabiliteter som Johnny Marr, Nile Rodgers, Marcus Miller, Ronnie Spector, Mark Knopfler og Maceo Parker. Og der er kommet et singleudspil “Loop de li”, der lover godt.

læst 1 gange

Lucinda Williams går til benet

23. september 2014

Lucinda Williams har smidt en ny plade med den fascinerende titel Down where the spirit meets the bone. Og hvordan det lyder, når sjælen møder knoglen kan man høre lige her.

læst 1 gange

Krimianbefaling: Scott & Bailey

22. september 2014

28381

Selv om allersidste afsnit af den britiske krimiserie Scott & Bailey løb over skærmen i går, så kan jeg godt give den en anbefaling med på vejen, for tro mig, DR skal nok genudsende den på et tidspunkt – for det gør DR med stort set alle de britiske krimiserier.

Hovedpersonerne i serien er de to politidetektiver Janet Scott (Lesley Sharp) ogRachel Bailey (Suranne Jones), der sammen opklarer forbrydelser i et fiktivt Manchesterpolitikorps under ledelse af den tredje kvindelige hovedperson Gill Murray (Amelia Bullmore), af Janet og Rachel kaldet Godzilla…

Serien har alle de kvaliteter, vi forventer af en god britiske krimiserie. Gode, indviklede plots. Fine miljøbeskrivelser og gode skuespilpræstationer over hele linjen. Når serien rager lidt ekstra frem, så er det, fordi den har to – ja, faktisk tre – kvindelige hovedpersoner. Uden at den af den grund kan kategoriseres som femikrimi. Og det interessant er, at de to detektivers privatliv spiller en næsten lige så stor rolle i serien som de enkelte plots og selve politiarbejdet. Både Janet og Rachel er nærmest gift med deres arbejde. Til gengæld har de masser af problemer på privatlivsfronten. Janet bor med sin gamle, skarptandede mor og børnen efter en seperation fra manden, og Rachel lever alene med alt, hvad det indebærer. På overfladen har de styr på deres privatliv, men i virkeligheden lever de i en skrøbelig virkelighed, der let kan bryde sammen. Janet holder krampagtigt fast i kernefamiliefacaden, medens Rachels liv bærer præg af, at hun langt fra har løbet hornene af sig. Løse seksuelle forbindelser og en del alkoholindtagelse er en del af det billede, der tegner sig – og noget af det, der sammen med arbejdslivets byrde binder de to i øvrigt vidt forskellige damer sammen i en venskab, de først med tiden lærer at acceptere.

Foreløbigt har serien løbet over tre sæsonner, men rygtet vil vide, at man er i fuld gang med at producere en fjerde sæson. Og det kan man kun håbe på, for det er en fremragende krimiserie, som man kun kan blive revet med af.

 

læst 1 gange

Mere tysk Leonard Cohen-celebrering

22. september 2014

leonard-cohen-singer-songwriter-bildband-10

Tyskerne  kan ikke få nok af Leonard Cohen i disse dage. Og forlaget Schiermer/Mosel udsender en flot fotobog – Leonard Cohen – Almost Young – der følger den fotogene  Cohen fra de unge dage, før musikken kom ind, og frem til i dag. Og hvad har vi så at byde ind med herhjemme? Måske skulle man genudsende På danske læber i en ny opdateret udgave? Vågn op pladeselskaber og forlag.

læst 2 gange

Ingen ende på The Doors

22. september 2014

Folkene bag The Doors helmer åbenbart ikke, før enhver stump musik og enhver strimmel film er blevet offentliggjort. Der er kommet en lang række, i øvrigt udmærkede liveoptagelser, med Doors gennem de seneste år. Og nu har man så restaureret en 40-minutter lang, gammel (1968) dokumentarfilm om gruppen. The Feast of Friends følger bandet på deres sommertur i ’68, og i datidens cinéma vérité-stil oplever man bandet på scenen og bag. Filmen blev vist på diverse festivaler dengang, men har aldrig været udsendt før. Ud over Feast of Friend indeholder dvd’en/Blue-ray’en også den britiske tv-dokumentar The Doors are open fra samme år og en kanadisk filmatisering af “The End”. For inkarnerede Doors-fans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 1 gange
læst 1 gange