Jim Keltner – 75 år

27. april 2017

Har man fulgt med i poppens og rockens historie de sidste fem årtier, så ved man med garanti, hvem trommeslageren Jim Keltner er. Han har siddet bag trommerne hos de fleste store koryfæer fra tresserne og frem. Bob Dylan Elvis Presley, John Lennon, George Harrison, Ringo Starr, Rolling Stones, Neil Young og mange flere. Og denne leparelloliste af navne fortæller næsten i sig en historie om en trommeslager, der kan lidt mere end til husbehov. En sessionmusiker og sideman af bedste skuffe. Hans første pladejob var for Gary Lewis & the Playboys og noget af det seneste han har lavet er Neil Youngs Peace Trail og slagtøj på Rolling Stones’ Blue & Lonesome.

læst 32 gange

Pur dansk hippi-isme: Hasse & William

27. april 2017

Hasse-og-William1436278723

Måske skyldes tidsåndens hang til materialisme og penge, at jeg fik lyst til at dykke ned i hippiedrømmen og komme ‘ud hvor du ikke kan bunde’. I det mindste sådan rent musikalsk. Og hvem er bedre garant for det herhjemme end Hasse (Levy) & William (Skotte). Og heldigvis har Tømrer-Claus sørget for at samle de to nu afdøde hippiers Spector Records-indspilninger på en CD, der meget passende betegnes den “ømmeste” skive fra Karma Records. Jeg har været forbi de to syrehoveder før (i 2009) og kommer det sikkert igen.

læst 29 gange

Neil Young på hjemmebane…

27. april 2017

læst 84 gange

Dødsfald: instruktøren Jonathan Demme, 73 år

27. april 2017

Han vil blive husket for ikke mindst den vidunderlige gyser Silence of the Lambs (Ondskabens øjne), der høstede fem Oscar-statuetter. En film, der dyrkede pastichen (bl.a. i forhold til mesteren Alfred Hitchcock og diverse sleaze-instruktører), men også nytænkede horror-genren og gav inspiration til mange efterfølgende film i genren. Men også for hans fine bidrag til musikdokumentaren. Ikke mindst Talking Heads-dokumentaren Stop making sense, der – i mine øjne – aspirerer til at være den allerbedste musikkoncertdokumentar overhovedet. Men også hele tre dokumentarer om og med Neil Young blev det til, inden en kræftsygdom kortede Demmes livsbane af forleden. Jonathan Demme var en af den slags instruktører, der løftede kvaliteten i filmkunsten – og derfor vil hans virke blive savnet i biografsalene og ved skærmene rundt omkring.

David Byrnes personlige afsked med Demme.

læst 28 gange

Nyt fra Garland Jeffreys

26. april 2017

14 skridt til Harlem hedder New Yorkeren Garland Jeffreys nye album og placerer ham i den by, hans musik altid har været forbundet til. 73 år er han blevet, og han har aldrig nået samme højder som andre af de største kunstnere fra Big Apple, fx vennen Lou Reed. Men han har en stemme, der fortjener flere lyttere end han har haft indtil videre. Albummet er det tredje siden 2011. Nye lyttere kan passende begynde her…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 39 gange
læst 39 gange
Side 1 af 2.32312345678910...Sidste »