Getting Better – gets better

26. maj 2017

Den sang på Sgt. Pepper’s, som jeg altid har haft en (til dels uforklarlig…) forkærlighed for, er “Getting Better”. Den er sågår blevet min ringetone på mobilen. Paradoksalt nok, så er det sangens karakter af renlivet rock med en guitar, hvis akkorder mejsles ud og suppleres af McCartneys elektriske klaver, der ligger til grund for min forkærlighed for nummeret. Paradoksalt, fordi pladen som helhed jo udmærker sig ved det avancerede og eksperimenterende i rocken.

Og derfor er det lidt sjovt at læse, at netop det nummer forekommer Niles Martin – Producer George Martins søn, der har stået for den nye bearbejdning af pladens lydbilleder – at være særligt vellykket. Til The Independent fortæller han:

Is there a track you’re even happier with the turnout of than you expected?

‘Getting Better,’ ironically. There’s one bit in ‘Getting Better’ where I thought, “Yeah, what we’re doing here is really good.” It’s the drop down section. [Our remix] is much clearer. If you listen to the same bit on the stereo, it’s like you’re missing half of it – it doesn’t have the same effect. You can sense what they were trying to do in that section of the song – I know what my father was trying to do. So [engineer] Sam Okell and I are just trying to get there. It’s a good example of us thinking, “This seems better.”

Om “Getting better” så lyder bedre i den nye udgave, vil jeg overlade til andre om at bedømme, men det er stadigvæk det nummer, der har min forkærlighed…

læst 29 gange

50 år: Sgt. Pepper’s lonely hearts club band udkom

26. maj 2017

sgp

Ja, så ramte vi 50-årsdagen for udgivelsen af Beatles’ hovedværk Sgt. Pepper’s lonely hearts club band. Og dagen fejres bl.a. med udgivelsen af nye, moderniserede udgaver. Og lur mig, om ikke den vil blive omtalt her og hisset i medielandskabet. Det manglede da også bare. Her i casa vil jeg nøjes med at genhøre musikken, der engang revolutionerede mit lydbillede af, hvordan pop og rock kunne og skulle lyde…

For ca. 10 år siden (januar 2007) skrev jeg følgende om mit møde med den plade:

“Jeg sad i den bagerste del af den orange bus mod Hjerting (nr. 21 var det vist). Det var først på eftermiddagen, og på skødet havde jeg en af de orange papirsposer fra Jaspers Radio. Det var sommer – juni måned – og The Beatles’ nyeste opus Sgt. Pepper’s lonely Hearts Club Band var samme dag kommet i butikkerne i Danmark. Danmarks Radio havde fortalt om det dagen før, hvor hele pladen var blevet præsenteret. Det kunne man gøre dengang. Og det var en begivenhed, at der kom en ny Beatles-plade. Større end Dronningens Nytårstale… Jeg var taget direkte fra skole hjem og hente lommepengene og så af sted mod byen for at få fat i et eksemplar.
Et par drenge i bussen spurgte nysgerrigt til, hvad jeg havde i den solide papirspose, og jeg oplyste dem præcist om indholdet. Længere blev den snak ikke. Jeg skulle hjem og lytte. Og studere pladecoveret.
Pladen var udkommet i England og USA nogen tid før, fjorten dage eller deromkring, og Radio Luxembourg havde slidt en pr-presning op ved at spille den i døgndrift. Selv havde jeg ligget i timevis på min gamle, grimme, grønne briks med hovedet inde i den lille Nordmende-radio og lyttet til skæringerne fra den nye udgivelse. Det var kuldegysningfremkaldende at høre de nye lyde og de nye toner, selv om radioen ikke var den bedste, og selv om signalforholdene heller ikke var det. Sådan havde Beatles ikke lydt før. Sådan havde ingen lydt før.”

læst 32 gange

Wire i radioen

25. maj 2017

Post-punk-bandet Wire er et band, der holder den kunstneriske fane meget højt endnu. Og de har måske vitterligt ikke været bedre end på deres seneste 3-4 albums. Senest på Silver/Lead. Her spiller de tre numre fra pladen – plus et ekstranummer, der ikke har været ude på plade, “The Art of Assistance”.

læst 41 gange

Susanna Hoff møder Prince – igen

25. maj 2017

Når Susanna Hoff ikke slår sine folder i the Bangles, så spiller hun gerne covernumre. Fx sammen med vennen Matthew Sweet (Under the Covers-pladerne). Men hun fører sig også frem alene. Her med en version af Princes “Take med with u” (fra Purple Rain). Det var jo Prince, der stod for et af Bangles allerstørste hits, “Manic Monday”.

læst 43 gange

Bob Dylan – 76

24. maj 2017


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 195 gange
læst 195 gange
Side 1 af 2.33812345678910...Sidste »