John Mayall: Nobody told me

23. marts 2019

Apropos John Mayall så er han pladeaktuel i en alder af 85  (!) albummet Nobody told me, hvor den gamle bluesmand får hjælp af en række yngre talenter, fx Joe Bonamassa og Carolyn Wonderland. Om Mayall er det blevet sagt, at han ikke selv er den bedste guitarist, der findes, men hans sans for at høre, hvem der har talent og mere til er uovertruffen. Og derfor har han været en central skikkelse i britisk blues gennem årtier.

Mayall har boet i USA siden slutningen af tresserne. Og i 1979 brændte hans hjem i Laurel Canyon ned til grunden og ødelagde mandens musikalske arkiv, en enestående og kostbar samling af pornografi (der gik helt tilbage til det 13. århundrede…) og mandens dagbøger. Det sidste berørte ham mest, fordi han siden han var ti år gammel dagligt har ført dagbog. Tænk hvilken selvbiografi, der kunne være blevet ud af det!? Men man skal ikke græde over spildt mælk men fortsætte med at gøre det man er bedst til. I hans tilfælde at dyrke the blues…

3 har læst indlægget

Den bedste britiske bluesplade gennem tiderne

23. marts 2019

Sitet Loundersound placerer John Mayall Blues Breakers with Eric Clapton (fra 1966) på toppen over de bedste bluesudgivelser gennem tiderne derovre i Brexitland. Og fortæller anekdoten om Eric Clapton, der dukkede op til indspilningerne og stille sit grej op på samme måde som på scenen, hvorefter producerne bad ham om at skrue lidt ned. Men det ville Clapton ikke og producerne måtte derefter optage og forsøge at skabe balance i miskerpulten. Og den dag i dag kan man høre den rå energi, der kom ud af Claptons spil. Og det er sikkert med til at gøre pladen langtidsholdbar.

 

1 har læst indlægget

Kaia Kater – igen

22. marts 2019

I 2017 nævnte jeg lige opdagelsen Kaia Kater. Og her er hun så igen med en Tiny Desk-koncert. Passende start på weekenden.

3 har læst indlægget

50: Lennon & Ono

22. marts 2019

50 år er gået, siden John Lennon og Yoko Ono blev gift, den 21. marts 1969. Et af rockens mest celebre og kontroversielle ægteskaber. Ikke mindst, fordi Ono fik den tvivlsomme ære at blive udpeget til at være årsagen til The Beatles’ opløsning. Hvilket for længst er blevet dementeret.

Nogenlunde samtidig med ægteskabets indgåelse, indspille parret deres tredje eksperimentale album, The Wedding Album, der dog først udkom om efteråret. Pladen bliver i øvrigt genudgivet i disse dage (på Secret Canadian plademærket).

Her omtaler John Lennons søn Sean genudgivelsen:

1 har læst indlægget

Sammenfald

21. marts 2019

Forleden omtalte jeg Maccolls sang “Dirty old town”, og i går blev fortolkeren Rod Stewart nævnt igen. Og se om ikke Rod har fortolket sangen om den beskidte gamle by. Oven i købet tidligt i karrieren, da han indspillede for Mercury Records. Jovist, han har altid haft en god smag udi sangskrivningens kunst.
Og så ser jeg, at også Donovan og Van Morrison – og the Dubliners – har været forbi den sang. Den kan virkelig noget.

4 har læst indlægget
4 har læst indlægget