I ain’t singin’ for Pepsi; Don’t sing for Coke.

10. december 2018

Den af mange imødeset koncert i Hyde Park med Bob Dylan og Neil Young bliver måske slet ikke til noget alligevel. Dels har der været mange problemer omkring selve arrangementet og dets detaljer. Og dels har Neil Young fået et problem, som han ikke kan lade hånt om. Det viser sig nemlig, at en af sponsorerne bag koncerten er den berømt-berygtede Barcley’s Bank, kendt fra finanskrisen og – i Youngs optik – kendt for at være en bank, der aktivt støtter fossil brændsel (olie, gas og deslige). Og det er ikke noget for den gamle, alternative rocker.
På sin hjemmeside Neil Young Archives forklarer Young om problemet og om dets mulige løsning.

Tænk hvis alle optrædende kunstnere tog klimaspørgsmålet lige så alvorligt som Neil Young!

6 har læst indlægget

70 år med menneskerettigheder

10. december 2018

I dag er det 70 år siden erklæringen om menneskerettigheder blev underskrevet. Under indtryk af de forfærdelige hændelser i første halvdel af det tyvende århundrede – blandt andet udrydelsen af jøder o. a. under nazistyret i Tyskland – ønskede FNs nationer at forhindre lignende i fremtiden.
Nødvendigheden af menneskerettighederne er kun blevet understreget siden hen. Og med vor tids voksende højrepopulisme, antisemitisme og genopblomstring af nazistiske tanker og bevægelser, så er der så meget mere grund til at fejre menneskerettighederne. At visse danske politikere ønsker at negligere disse rettigheder og aktivt kommer i konflikt med dem – fx i sagen om placeingen af udviste udlændinge på Lindholm – bør blot få os andre danske borgere til endnu engang at læse indholdet af menneskerettighedserklæringen og tale dens sag. Læs den her.

2 har læst indlægget

9. December 1980

9. december 2018

38 år er gået siden en sindsforvirret ung mand skød John Lennon og for altid slettede drømmen om The Beatles’ gendannelse som gruppen. Der er skrevet så meget om det mord, at det halve kunne være nok. Så her tager vi et gensyn og -hør med Lennon og en af hans idoler, Chuck Berry.

3 har læst indlægget

50: Rolling Stones – Beggar’s banquet

8. december 2018

Rolling Stones’ bidrag til 1968 var albummet Beggars Banquet, der udkom for 50 år siden (.d 6/12). Pladen var Stones’ farvel til de psykedeliske eksperimenter og også til Brian Jones, der deltog i indspilningerne, men ellers var helt utilregnelig på grund af sit stofmisbrug. Han døde juli året efter.

Ellers er albummet kendt for balladen om coveret. Oprindeligt skulle et foto af et toiletrum med graffitti pryde coveret, men det ville bagmændene ikke være med til – hvilket resulterede i en forsinkelse af udgivelsen. Det oprindelige coverfoto kan dog ses på senere CD-genudgivelser.

4 har læst indlægget

Bare løb…

8. december 2018

I en af DRs mange repetitive selvreklamer hører man Johnny Cashs ældede, indtryksfulde stemme fortælle os, at uanset hvor meget og hvor langt du løber, så er der en, der sætter en stopper for det. Cash havde sin barnetro til det sidste, og man kan ligefrem høre, at den giver ham ro og afklarethed ind i alderdommen. Og den pokkers selvoptagede tv-reklame gjorde, at den sang nu sidder og kører rundt i mit hovede. Så I skal heller ikke slippe for den…

1 har læst indlægget
1 har læst indlægget