Guitaristen m.m. Dick Wagner er død, 71

31. juli 2014

Kender du Lou Reeds to første live-album Rock’n roll Animal og Lou Reed Live fra 1974 og 1975, så kender du også guitaristen Dick Wagner, der sammen med guitaristen Steve Hunter var med til at sætte sit umistelige præg på disse to rockperler.

Dick Wagner, der nu er død i en alder af 71 år, var netop mest kendt for en tilbagetrukket rolle i musikken som sessionmusiker for store navne som netop Lou Reed, men også Alice Cooper og KISS. Wagner var selvlært guitarist og begyndte sin karriere i et band ved navn Bossmen. Det blev afløst af The Frost, der indspillede tre album for Vanguard Records i årene 1969-70.  Næste holdeplads for Wager blev Ursa Major, et newyorkerband, der inkluderede en vis Billy Joel på tangenter.

I 1973 blev Wagner spottet af produceren Bob Ezrin, der engagerede Wagner sammen med Steve Hunter som guitarister på Reed hovedværk Berlin og på Reeds Rock’n roll Animal Tour, der resulterede i de to omtalte livealbum. Wagner havde ansvar for arrangementerne af Reed Velvet Underground-sange og gav dem et storslået, orkestral rockudtryk, der lå et godt stykke fra Velvet Undergrounds mere nedtonede og lidt tilbagelænede sound.

Det var også Ezrin, der førte Wagner ind i samarbejdet med Alice Cooper, og sørgede for, at Wagner blev den markante guitarist på Coopers bedste album fra de første år – School’s Out, Billion Dollar Babies og Muscle of Love. Ja, Wagner udviklede sig til at blive Coopers medsammensvorne sangskriver, leadguitarist og bandleder i en årrække.

Ved siden af arbejdet hos Cooper blev Wagner brugt som en af Ezrins særlige sessionguitarister på plader med KISS, Peter Gabriel, Hall & Oates og mange flere. Wagners egen diskografi på sin hjemmeside afslører et imponerende musikalsk cv.

I en tweet i forbindelse med dødsfaldet udtrykker Steve Hunter meget præcist, hvad Wagner kunne tilføre musikken: “Dick and I were lucky enough to play on some pretty cool records.The stuff we did together back in the Seventies was truly magical.”

Hvis man vil opleve magien, må man opsøge de omtalte plader. Wagner er her ikke mere.

læst 3 gange

Johnny Cashs bitre tårer

31. juli 2014

Bitter Tears hed Johnny Cashs tyvende album, der udkom i 1964. Albummet var et conceptalbum, helliget Amerikas oprindelige indbyggere, indianerne. Og i otte sange beskrev Cash indianernes skæbne i det moderne Amerika. Udgivelsen blev ikke uventet en lidt kontroversiel udgivelse i USA, og den blev heller ikke den største kommercielle succes for Cash.

Men nu 50 år efter har en række af amerikansk countrys og americanas fremmeste kunstnere taget pladen op igen og indspillet hele albummet under title Look again to the Wind: Johnny Cash’s Bitter Tears Revisited. Jeg tror gamle Johnny ville være beæret over denne gestus.

1. As Long as the Grass Shall Grow
Welch, Gillian; Rawlings, David
2. Apache Tears
Harris, Emmylou; The Milk Carton Kids
3. Custer
Earle, Steve; The Milk Carton Kids
4. The Talking Leaves
Harris, Emmylou; Welch, Gillian; Blake, Nancy; The Milk Carton Kids
5. The Ballad of Ira Hayes
Kristofferson, Kris; Welch, Gillian; Rawlings, David
6. Drums
Harris, Emmylou; Welch, Gillian; Rawlings, David; Blake, Nancy; Blake, Norman
7. Apache Tears (Reprise)
Welch, Gillian; Rawlings, David
8. White Girl
The Milk Carton Kids
9. The Vanishing Race
Welch, Gillian; Rawlings, David; Giddens, Rhiannon
10. As Long as the Grass Shall Grow (Reprise)
Welch, Gillian; Rawlings, David; Blake, Nancy
11. Look Again to the Wind
Miller, Bill

læst 1 gange

Det er tysk: Rhonda – Raw Love

30. juli 2014

Hvis man ikke vidste det, så kunne man godt tro, at bandet Rhonda stammede fra fx Storbritannien. Forsangerinde Milo Milone lyder som en halvsøster til Amy Winehouse og rytmesektionen har uden tvivl stået i lære hos britiske efterkommerne efter Booker T. & the M.G.’s. Men lyden er britisk med sine diskrete citater fra ska, country og funk. Albummet Raw Love er udkommet på PIAS/Rough Trade…

læst 3 gange

Jenny på Verdenscafeen

30. juli 2014

I dag udkommer den så, Jenny Lewis’ nye plade Voyager. Og NPR er på pletten og har timingen på plads med en optagelse fra WXPN 88.5 World Cafe

læst 1 gange

Neil Young og hesten i byen

30. juli 2014

Det er 12 år siden, han sidst var her. Men i aften indtager Neil Young og Crazy Horse Forum i København. Og selv om Young langtfra er forudsigelig, så må man formode at det fremmødte publikum får en chance for at glemme den lumre, danske sommer for en stund. Det kunne godt gå hen og blive en af årets store koncerter….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 8 gange
læst 8 gange