Da MC5 blev fyret

18. april 2019

Det er ikke kun nu til dags, der er problemer med ytringsfriheden, her og hisset. For 50 år siden fyrede pladeselskabet Elektra bandet MC5, fordi de havde lavet ovenstående annonce, hvori de protesterede mod butikskæde Hundson, der ikke ville markedsføre bandets album Kick out the Jams, på grund af teksterne. Butikskæden svarede ved at boycotte alle plader fra Elektra, der så fik travlt med at give MC5 sparket. Heldigvis havde pladeselskabet Atlantic plads til MC5.

Vi tager lige MC5s tyske tv-optræden en gang til:

2 har læst indlægget

Dusty Springfield – 80

18. april 2019

Vi skal ikke glemme spindesiden. Dusty Springfield ville være blevet hele 80 år den 16. april, hvis ikke en brystkræft allerede havde slået hende ihjel i 1999. En af Storbritanniens helt store popsangerinder, der sørgede for at markedsføre den såkaldte “blueeyed soul” i hjemlandet.

2 har læst indlægget

Mere nyt fra Courtney Barnett: Everybody here hates you

17. april 2019

Indierockeren Courtney Barnett er ude med en officiel video til en af sine nye sange, “Everybody here hates you”.

1 har læst indlægget

Sealed with a kiss

17. april 2019

I går hørte jeg sangen “Sealed with at kiss” sunget af et børnekor. Det var blot en understregning af, at der er tale om en slidstærk popsang. Af en eller anden grund blev The Four Voices’ første udgave af sangen ikke et hit. Det var først, da Brian Hyland et par år senere plankede den  og skruede lidt op for tempoet, at der sket noget.

2 har læst indlægget

Dødsfald: Leif Vest Pedersen – “rockarkivar” – 69 år

16. april 2019

Den 12. april døde Leif Vest Pedersen i en alder af kun 69 år. Leif blev kendt for sin lidenskabelige interesse for pigtrådsmusikken i Danmark og fik etableret et arkiv, DanBeatArkiv, hvor han samlede klenodier fra specielt årene 1962-1969, der var fokusårene, selv om interessen bredte sig fra midten af halvtredserne til midten af halvfjerdserne. Han nåede også at lave ovenstående, meget benyttede, diskografi over Dansk Pigtråd.

Se og hør Leif Vest Pedersen fortælle om sit virke for dansk rock og pigtråd.

4 har læst indlægget
4 har læst indlægget