Live Wire

24. april 2014

 

De britiske postpunkere er still going strong, som de beviser med deres seneste plade Change becomes us fra 2013. Her giver de nogle af numrene i en liveoptagelse fra radiostationene KEXP.

 

læst 0 gange

Lily Allen: Sheezus

24. april 2014

Bloggens lille popdarling har udsendt titelvideoen til sit nye album Sheezus. Og helt som det plejer at være hos Allen, så er der et element af provokation i hendes nye udspil. Alene titlen på albummet er en ironisk leg med Kanye Wests Yeezus-album. Og i titelsangen er der små elegante spark og hips til kollegerne Beyoncé, Lady Gaga, Kate Perry og Lorde. Jo, Lily Allen fornægter ikke sig selv og sit talent. Og derfor er hun måske også den mest interessant kunstner i det popslæng. Efter min mening.

læst 1 gange

Krimilæsning – den fortsatte saga om den dårlige litteratur

24. april 2014

I mit fortsatte forsøg på at forstå, hvorfor krimien er så populær i disse år, er jeg kommet til den berømmede journalist, musiker og forfatter Jo Nesbø og hans roman Genfærd. Jeg er halvvejs inde i romanen og må erkende, at jeg nok ikke bliver enig med de lobhudlende anmeldere, der falder i lettere svime over bogen. Jeg synes ganske enkelt, at Jo Næsbo ikke skriver særlig godt. Jeg har svært ved at goutere hovedpersonen Harry Hole og jeg synes plottet i bogen – hvis man ellers kan tale om et plot – er omstændeligt og alt for kulørt indviklet til at fænge min interesse. Bogen er – så langt jeg er kommet med den – et eksempel på den elefantiasis, der har grebet en del af krimierne. Man tror mængden af sider kan kompensere for et godt, stramt styret plot, klart tegnede personer og præcise miljøbeskrivelser. Jeg tror, man ville gøre klogt i at gå tilbage til de gamle mestre – fra Christie til Chandler – og lære et og andet om begrænsningens kunst.  Men nu vil jeg så læse den færdig og kaste mig over en anden for at se, om det skulle lykkes at finde noget, der både er kriminalistisk spændende og velskrevet.

 

læst 1 gange

Diamanthundene fylder 40

24. april 2014

I dag er det 40 år siden David Bowie udsendte et af mine Bowie-favoritalbum Diamond Dogs. Pladen var egentlig et kuldsejlet projekt, nemlig Bowies’ planer om at gøre George Orwells 1984 til et stykke musikteater, og blev derfor en hybrid mellem Ziggy Stardust-glamouren og resterne af Orwellprojektets sange. Men en vellykket dystopisk-politiks rock’nrollhybrid, hvor Bowie med Ziggy Stardust-bandet i ryggen sagde farvel til glamperioden i sin karriere med inspiration fra ikke mindst Rolling Stones. Pladen blev også en kommerciel succes for Bowie og endte på førstepladsen på hjemlandets albumliste og kickstartede den succesfulde Diamond Dogs Tour i 1974. Allerede for ti år siden blev pladen genstand for en oppulent specialeditionudgave. Mon den bliver genoptrykt i anledning af det nye jublilæum? Det kunne pladen godt fortjene.

PS. Tak til Jens for at gøre opmærksom på dagen.

læst 1 gange

Paul McCartney hyldet på plade: The Art of McCartney

23. april 2014

Man kunne forledes til at tro, at Sir Paul McCartney havde været genstand for nok hyldest her i 50-året for The Beatles. Men nej. Nu kommer der også en regulær hyldestplade – fkatisk en boks – hvor andre kunstnere vil fortolke nogle af Maccas sange. Blandt bidragyderne er – hold fast: Bob Dylan, Brian Wilson, Billy Joel, Steve Miller Band, Jeff Lynne, Willie Nelson, Barry Gibb, Roger Daltrey, Jamie Cullum og Corinne Bailey Rae. Boksen kommer til sommer og indeholder flg. sange:

Live and Let Die
Let It Be
When I’m 64
Yesterday
Drive My Car
All My Loving
Things We Said Today
The Long And Winding Road
Hello Goodbye
Hey Jude
Let Me Roll It
PS I Love You
Listen To What The Man Said
Every Night

- hvilken mon Bob Dylan tager sig af?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 4 gange
læst 4 gange
Side 1 af 1.74812345678910...Sidste »