50: The Who indtager Australien

22. januar 2018

Sammen med The Small Faces og Paul Jones indtog The Who landet down under for 50 år siden. Og det var noget af en prøvelse kan man forstå, når man læser Whos Facebookside. Lydanlægget lod meget tilbage at ønske og bestod primært af tre metalhøjtalere fra 2. Verdenskrig. Og scenen kørte delvist rundt, hvilket betød, at mikrofonledningen kom i klemme og dele af publikum ikke kunne se gruppen på grund af anlægget.

The Questions indledte koncerter. Derefter fulgte Paul Jones og Small Faces, inden The Who kom på. Og koncerten udviklede sig til en mindre presseskandale, da pressen mente, at grupperne optrådte på en måde, der var moralsk passende, når der var 12-årige påvirkelige småpiger til stede. Tja, det var tider.

The Who samme år andetsteds…

6 har læst indlægget

Krimi med David Bowie på sporet

22. januar 2018

Ser vi bort fra en ny sæson med Barnaby, så står det lidt sløjt til med nyheder på DRs tv-krimi-repertoire. Genudsendelser er der nok af, men ellers… Men i går begyndte den tredelte apokalytiske krimi Hard Sund, der er mere end lovende. Plottet er aktuelt: Myndighederne har skjult for befolkningen, at jorden er ved at gå under og at det vil ske i løbet af de næste fem år. En fil med dokumentationen og oplysninger om det apokalyptiske perpektiv falder i hænderne på en handicappet hacker og via ham ender den hos et umage politipar, Charlie Hicks og Elaine Renko, der også er involveret i en indbyrdes sag (idet Charlie er mistænkt for at have slået sin gamle kollega ihjel). Og inden de to har forstået, hvad de har i hænderne, har det den samlede efterretningstjeneste MI5 i hælene og udsigt til at blive udslettet. Eneste udvej er, indser Renko, at offentliggøre filen for den uvidende befolkning. Og Renko begynder med en delvis offentliggørelse, som MI5 forsøger at fremstille som et hoax. – Hvordan det videre går må vi se de næste to søndage, men lovende og spændende er det.

Og – når man så oven i købet kan byde på David Bowie på lydsporet, så siger det vel lidt om, hvilket niveau vi befinder os på. Der er ikke megen musik på lydsporet, men hen mod slutningen dukker “Five Years” fra Ziggy Stardust-pladen op og passer fint til stemningen i den hårde, kuldslåede krimi. Mere af den slags i de næste afsnit, tak.

9 har læst indlægget

22. januar 1968

22. januar 2018

Stadigvæk aktive (77 år) Dr. John – alias Mac Rebennack – lægger fra land med Gris-Gris, der med sin blanding af New Orleans-rhythm and blus og psykedeliske toner giver en forsmag på den musikalske gumbo, som doktoren i årene fremover vil servere for sit publikum. Pladen faldt i kritikernes smag, men solgte ikke stort ved udgivelsen.

Også Iron Butterfly lettede på denne dag i ’68 med debuten Heavy, der blev en pæn kommerciel succes og banede vejen for den berømte opfølger In-A-Gadda-Da-Vida, der kom samme år.

Også bandet Spirit debuterede på denne musikalske januardag i 1968 med sit eponyme album. Tiden var til progressiv rock og Spirit lå længe på albumlisten med pladen.

Også Aretha Franklin udsendte en plade – Lady Soul – på denne dag (Arethas fjortende skive), der må siges at sætte godt gang i det musikalske ’68.

 

9 har læst indlægget

Og: The Graduate – Simon & Garfunkel og Dave Grusin

21. januar 2018

Og samme dag som Canned Heats andet udkom, kom også soundtracket til filmen The Graduate (Fagre voksne verden) med musik af Dave Grusin og Simon & Garfunkel. For Simon & Garfunkels vedkommende var der tale om genbrug af sange, især fra albummet Bookends. Men filmens succes stimulerede interesse for sange som “Mrs. Robinson” (der var med i filmen i en forkortet udgave og en instrumental) og “The Sound of Silence”.

8 har læst indlægget

Januar 1968: Canned Heat – Boogie with Canned Heat

21. januar 2018

Dagens i dag for 50 år siden udkommer Canned Heats andet album. Det med hittet “On the Road Again”, der uden tvivl har trukket albummets salgstal op. I modsætning til debutalbummet er Boogie with Canned Heat overvejende eget materiale, helt i tidens ånd.

7 har læst indlægget
7 har læst indlægget