Fin fortolkning af en Evie Sands-sang… Britta Phillips “One fine morning”

12. februar 2016

læst 2 gange

Og Springsteeen…

12. februar 2016

Mange af rockens koryfæer nærmer sig støvets år og derfor begynder erindringerne at komme i en lind strøm fra forlagene. Og nu melder også den relativt unge Bruce Springsteen sig med sine memoirer, der får den oplagte titel Born to run. Til september kommer bogen, der allerede nu kan forudbestilles. Diverser forskræp handler mest om, hvor megen ussel mammon Springsteen får for sin bog. Jeg er mere spændt på at læse, hvad han har at fortælle om sin musik og om det samfund, han har løbet rundt i.

læst 2 gange

Åh nej, åh jo – Monkees udsender nyt til juni

12. februar 2016

Som forventet/frygtet udsender de resterende monkeer en plade i år. Good times! er den æggende titel, og den skulle i følge rygterne bestå af sange, der er skrevet af kendte, nutidige sangskrivere – og indeholde en enkelt sang med afdøde Davy Jones. Well, well, well…

læst 3 gange

Musikkens fremtid?

12. februar 2016

So let’s say when your 14-year-old son is your age now, what do you think the role of music will be?
From the history of humankind, as music makers, we have found instruments from 80,000 BC. A little flute made out of pigeon bones. I mean, music has been with us from the beginning of our becoming civilized. Human beings with brains that could think and could judge and could manage and could imagine. So I don’t know what its role will be, but I’m certain it’ll be here.

Philip Glass i et interview med Noisey

 

læst 2 gange

Capac anbefaler: Another Juggle – Dance Sunshine, Dance

11. februar 2016

small_cover

Pladecoverets foto af en ung dame, der hengiver sig til kroppens bevægelser og titlen på pladen, Dance Sunshine, Dance afslører, at Another Juggle med deres plade leverer råstof til dansegulvet, hvad enten det befinder sig et sted ude i nattelivet eller inde i de hjemlige gemakker.

Ganske vist bevæger tekstuniverset sig inden for rammerne af den tidstypiske, nordiske (måske i virkeligheden globale…) melankoli, men det modsiger ikke – snarere tværtimod – musikkens dansante, medrivende og endorfinudløsende kvalitet. Albummet her definerer på sin egen fine facon vor tids særlige variant af den gamle, komplementerende spaltning mellem livs- og dødsdrift. Lige så melankolsk det kan se ud, lige så livsbekræftende og opløftende er musikken. Et lille eksempel blandt mange kunne være titelsangen, hvor det hedder:

“Brave, with bruises on my lips

I’m already a famous son

Known for melancholic art

That will make you dance

Acting human in my bed

Somehow I’m erplaceable

With solitude and ‘art’…”

Jeg ved ikke, om melankolien har en særlig tiltrækning i techno- og electronicamusikkens kredse, men Another Juggle er i hvert fald repræsentanter – og eksemplariske sådanne – for netop den særlige, tidstypiske balanceren på knivsæggen mellem melankoliens opslugende mørke og  musikkens opløftende og euforiserende lys.

Musikken på pladen trækker store veksler på den moderne, poppede technolyd fra 1980’erne og frem – og med tydelige rødder i halvfjerdsernes dystre electronica hos ikke mindst Kraftwerk. Her er både popmelodier, der drives frem på synthesizers og dybe, suggestive, programmerede rytmer, der lokker lytteren ud på danseoverfladerne.

Another Juggle er et godt bud på moderne dansk elektronisk dansepop. Og som sådan burde pladen finde vej til alle dem, der gerne vil bevæge kroppen og flytte fødderne til smægtende og forførende rytmer og ditto sange – og til radioernes playlister, hvor en plade som denne hører naturligt hjemme. Hermed anbefalet.

Antoher Juggle. Dance Sunshine, Dance. Produceret af bandet og Morten Bue. Target. Udkom 29/1-2016

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

læst 20 gange
læst 20 gange
Side 1 af 2.09812345678910...Sidste »