7. marts 2017 arkiv

Robin Hitchcock på båndet

7. marts 2017

Den tidligere Soft Boy – Robin Hitchcock – har på det seneste turneret med indiebandet Yo La Tengo som backing. Her er han i en splinterny optagelse fra Brooklyn, hvor han koncentrerer sig om sine sange.

Hele showet kan hentes ned som mp3-fil her.

Laura Marling på cafeen…

7. marts 2017

Også min singer-songwriter-darling Marling – Laura – er klar med sit nye album, Semper Femina, og hun lufter nogle af sangene på NPRs cafe. Efter sigende kan man høre på pladen, at hun er flyttet til Los Angeles. Så lyt godt efter. Måske kan du høre lyden af storby i sangene!?

The Shins maler et hul

7. marts 2017

The Shins’ nye plade Heartworms er ude i næste uge, og en opfølgende turné bringer dem tæt på Danmark (Holland, London, Paris), så måske skulle nogle vakse bookere se at komme lidt på overarbejde…

Erik Clausen – 75

7. marts 2017

Erik Clausen – ovenfor foreviget sammen med Sylvester Petersen i deres fælles gadecirkus – fylder 75 år i dag. Og over for DR forsikrer han, at han ’stadigvæk er på tværs’. Siden halvfjerdserne har Clausen udgjort en vigtig brik i den udogmatiske venstrefløj, hvor humor, kreativitet og en god portion galskab var vigtigere en det rette partimedlemskab og den rette ortodoksi.

Sammen med Petersen og mange andre var han med til at gøre halvfjedsernes venstrefløj lidt mere fornøjelig, sjov og farverig. Og hvor man dog savner den slags sprælskhed her i den kuldslåede, højrepopulistiske, ny-liberalistiske politiske konjunktur, hvor netop undergravende humor nærmest betragtes som terroristisk!

Siden dengang har Clausen især gjort sig bemærket med en række spillefilm, der alle har været “folkelige” – og på tværs i forhold til dansk film og den politiske virkelighed. Clausen er snart aktuel med en ny film Aldrig mere i morgen og har sikkert andre projekter på bedding, hvis man kender den trodsige Clausen ret. Til lykke Erik.

Billedet er lånt hos cirkusmuseet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Side 1 af 11