25. maj 2018 arkiv

Dylan: “Political World” – fortolket af Ron Sexsmith

25. maj 2018

Min musikalske ven Ron Sexsmith fortsætter med at fortolke gode sange hjemme fra køkkenbordet. Han skifter skjorten og hatten en gang imellem, men først og fremmest fortsætter han med at hente rigtig gode sange frem fra poppens og rockens store sangbog og fortolke dem i elementær udgave, iført guitar og stemmepragt. Og jeg kunne godt tænke mig at han samlede hele lortet og udgav det på en plade… Just saying.

Paul Weller – 60

25. maj 2018

Apropos kollegietiden omkring 1980, så var det også der, jeg blev solgt til The Jam hos en vordende kommunal administrator. Efter en fest diskuterede vi The Jams indflydelse fra the Kinks. Men han var lidt for ung til at se den røde tråd. Men i dag fylder Jams Paul Weller 60 år og er ikke ung længere.

Nostalglimt: Ian Dury & the Blockheads

25. maj 2018

Vi skal tilbage til 1980, hvor jeg boede på kollegie. Underboerne – et kærestepar, der ikke rigtig kunne finde ud af det med kæresteriet (hvem de var kærester med osv.) – dyrkede Ian Dury & The Blockheads, når de ikke lige kastede sig over Uriah Heeps Look at yourself eller Grease-soundtracket.
Men i hvert fald fik de åbnet mine ører for Ian Durys skøre og gennemmusikalske univers.Og tak for det.