juni 2018 arkiv

Beach Boys-sommer

30. juni 2018

Himlen er lyseblå. Med et par cumuluskyer på flugt for varmen. Og vandet er salt og med badekartemperatur. Mon nogen kan huske vores vinter?

50: Selvfølgelig Elvis 68

30. juni 2018

29. juni 1968: plader på stribe

29. juni 2018

På denne dag for 50 år siden, var der rigtig gang i musikken på plade. Ud over Steve Miller Band debuterede Fairport Convention med deres eponyme LP. Spooky Tooth debuterede med It’s all about. Braslianske Os Mutantes debuterede med deres eponyme tropicalia album. Pentangle, Chicken Shack og Silver Apples fik også deres første skive ud på den dag. Også Randy Newman var ud for første gang.

Og så var der plader fra Pink Floyd (A Saucerful of Secrets), Jose Feliciano /Feliiano!), Otis Redding (The Immortal),  Johnny Cash, Vanilla Fudge (Renaissance) og Joan Baez var også på gaden med nyt. Sandelig en frodig musikalsk sommer.

 

50: Steve Miller Band – Children of the Future

29. juni 2018

Steve Miller Band pladedebuterer for 50 år siden med Children of the Future. Pladen bliver indspillet i London og lyden er også farvet af indflydelsen fra de britiske R&B-påvirkede bands. Plus en masse andet, bl.a. tiden psychedelia.

Ray Davies er – the Kinks

28. juni 2018

Som sagt er The Kinks tilbage, i følge britiske aviser. Og så er spørgsmålet: Holder det? Uden at forfalde til nostalgiske drømmerier om dengang de var unge og trykkede den af, så tror jeg, det nok skal gå. The Kinks har altid, i bund og grund, været Ray Davies. Sangskriveren og kapelmesteren. Det var hos ham det begyndte og sluttede og nu begynder igen. Hvis han kan levere varen – gode sange – så skal projektet nok holde vand. Og hans seneste soloudspil tyder på, at han stadigvæk kan håndværket.