17. juni 2018 arkiv

I den mørke ende af gaden

17. juni 2018

Nogle af poppens og rockens bedste tekster udgør en udfordring for enhver tekstfortolker. De forbliver lidt i forståelighedens gråzone. Man kunne nævne flere Dylan-tekster eller Jimmy Cliffs “Many rivers to cross” eller – Jimmy Carrs “Dark end of the street”. Hvad handler den egentlig om? Utroskab eller måske bare kæresteforholdet i almindelighed? Disse tekster understreger, at der ikke er så langt mellem pop-og-rocktekster og poesi i almindelighed, som man ellers kunne tro.

Her er Linda Ronstadts version af Jimmy Carrs smukke “Dark end of the street”, som hun tog med på albummet Heart like af wheel i 1974. Og hun gjorde en rockballade ud af en soulballade. Og med stort held…

Mere dødsfald: Nick Knox – The Cramps – 60

17. juni 2018

D. J. Fontana fik følgeskab af en anden trommeslager, nemlig The Cramps’ Nick Knox, der døde kun tres år gammel i fredags.

Exit: D. J. Fontana – Elvis’ første trommeslager

17. juni 2018

Billedet ovenfor (lnt fra sitet elvisnews) viser The King sammen med trommeslageren D. J. Fontana, der døde i onsdags i en alder af 87 år.
Fontana var med Elvis i 14 år, hvilket bl.a. omfattede Elvis’ tidlige optræden hos Ed Sullivan i 1956 og Elvis’ comebackoptræden på tv i 1968.
I nekrologerne fremhæves Fontana for sit no-bullshit-enkle trommespil. Han blev en del af den berømte trio bag Elvis, som også bestod af Scotty Moore (guitar) og Bill Black (bas). Det var i 1954. I 1968 – efter Elvis’ comeback på tv – ville Elvis have Fontana med til Las Vegas, hvor The King skulle optræde. Men i mellemtiden havde Fontana fået et godt job i Nashville som session- og studiemusiker – og takkede derfor nej til Elvis’ tilbud. Som sessionmusiker arbejdede Fontana sammen med en perlerække af store kunstnere, lige fra Paul McCartney og Ringo Starr til Dolly Parton.