9. januar 2019 arkiv

Woodstock – 2019

9. januar 2019

Det er sikkert og vist, for Rolling Stone fortæller det selv. Woodstock-festivalen genopstår 50 år efter sin første opståen i 1969. Michael Lang, der også var med til at skabe den første Woodstock, fortæller Rolling Stone, at hensigten er nogenlunde den samme som dengang, altså ‘tre dage med fred, kærlighed og musik’. Men hvem der skal optræde, afsløres først, når billetsalget skydes i gang, men det bliver det bliver en blanding af gamle bands fra dengang og nyt. Vi får se og høre.

50: Creedence Clearwater Revival – Bayou Country

9. januar 2019

Musikåret 1969, der ikke lod de foregående par år noget efter, var dårligt skudt i gang, før Creedence Clearwater Revival havde udsendt deres album nr. 2, Bayou Country. Med hitsange som titelsangen og “Proud Mary”. Og som om forvarsel om et højproduktivt år for CCR, der endte med at udsende hele tra album det år. Wow.

Uden nogen manager, uden nogen form for PR, på et af mindste plademærker i landet (Fantasy) og uden penge i ryggen var CCR braget igennem hitlisterne året før med sangen “Suzie Q”. Det smagte af succes, men bandmedlemmerne kom også op at slås indbyrdes. Alle ville til fadet, alle ville synge, skrive sangene osv. Og John Fogerty tog styringen, på godt og ondt. Og album nr. 2 blev indspillet.

Albummet fik en nogenlunde modtagelse, selv om store dele af kritikkerne var enige om, at bandet nok ikke var et rigtig albumband, men et singleband, der levede højt på nogle rigtig gode rocksange, men havde svært ved at holde momentum en hel LP-plade igennem. Alligevel er Bayou Country siden blevet fremhævet som et af de bedste album fra det tiår. Sådan kan det også gå.

Ron Sexsmith – 55

9. januar 2019

Den kanadiske sanger og sangskriver – og en af mine personlige favoritter – Ron Sexsmith runder de 55 år i dag. Senest udsendte han The Last Rider i 2017, så mon ikke han har noget i ovnen nu? Ellers må vi nøjes (hvilket er en underdrivelse) med hans hjemmegjorte fortolkninger af andre store sangskriveres numre. Og for min skyld måtte han gerne samle dem på en discountopsamling og sende dem ud.