27. januar 2019 arkiv

Guld, guld, guuuld…

27. januar 2019

Om lidt går det danske herrelandshold i håndbold på banen for at udkæmpe finalen i verdensmesterskabet. Og selvfølgelig holder jeg med holdet og alle dets fine repræsentanter for håndboldspillet.

Hvad der bekymrer mig er ikke udsigten til at det danske hold måske skulle tabe til det norske hold, der bestemt også er et godt hold. Nej, det bekymrer mig meget mere, at forventningerne i medierne – ikke mindst de to transmitterende tv-kanaler – er blevet skruet helt op på et niveau, hvor de kommenterende journalisters sprogbrug nærmest kollapser og i hvert fald afslører deres sproglige fattigdom, når det gælder beskrivelsen af holdet og alt omkring det. Det er som om kommentatorernes sprog taber energi, medens spillet på banen vinder energi for hver kamp. Sproget imploderer med andre ord. Hvor ville det være dejligt, hvis kommentatorerne lærte at distancere sig lidt til begivenhederne og gav lidt plads til den kølige og kritiske eftertanke. Det ville være en fordel for os alle.

God kamp! Og kom så Damark!

Denne video indeholder ‘klar tale’

27. januar 2019

 

Denne video indeholder “explicite language” står der i indledningen til Stella Donnellys optræden ved NPRs skrivebord. Det betyder, at Stella bruger ord og vendinger, der ikke passer ind den politisk korrekte sprogbrug. Typisk er det skældsord og seksuelt ladede ord.
Det minder mig om dengang, hvor det nærmest var ensbetydende med gratis reklame, hvis BBC ‘bandlyste’ en pop- eller rocksang fra deres stationer. På BBCs egen hjememside fandt jeg en oversigtsartikel om public service-stationens bandlyste sange, og der er mange gode, kendte sanger imellem. Se selv her.