6. februar 2019 arkiv

Og et dødsfald: Izzy Young – promotor m.m. – er død, 90 år

6. februar 2019

 

Jeg har omtalt Izzy Young flere gange her i bloggen, for hans navn klæber uløseligt til hele den folkbølge, der ramte USA i tresserne. Han er blevet kaldt manden, der ‘hjalp Bob Dylan på vej’ og mere af den slags mytogenetiske vendinger. Og der skal ikke herske tvivl om, at han med sit Folklore Center i Greenwich Village havde et centrum for netop folkbølgen, der skyllede hen over USA dengang. Det var her det sneede, så at sige. Forleden døde han 90 år gammel i Stockholm, hvor han levede sine sidste år.

60: Da musikken døde…

6. februar 2019

Nej, vi skal ikke glemme det. I denne måned – helt præcist den 3. februar – er det tres år siden Buddy Holly forulykkede med et lille fly sammen med kollegerne The Big Bopper og Richie Valens. Med et slag blev ungdommens musik meget fattigere det år. Og man år senere kunne Don Mclean skrive den ultimative minderune over den ‘dag hvor musikken døde’, “American Pie”.

22 år blev Buddy Holly, men han satte sig varige spor med sin meget personlige udgave af rock’n roll og blev inspirationskilde for mange store kunstnere, fx The Beatles.

Cat Power ved skrivebordet

6. februar 2019

Cat Power – alias Chan Marshall – leverede en af de bedre koncerter i 2014 her i byen. Og her er hun så igen ved NPRs skrivebord.

Ad erindringens boulevard: Grateful Dead på Stakladen i 1972

6. februar 2019

Jeg har skrevet om det før. Dengang i 1972, hvor Grateful Dead gav en legendarisk (i hvert fald i lokalområdet) koncert i Stakladen. Det var året før, jeg begyndte at læse på universitetet, og jeg ved ikke engang, om det gik op for mig, at det var i den jyske hovedstad på det tidspunkt. Der var langt fra Esbjerg til Århus i 1972. Men da jeg først kom til byen, gik det op for mig, at jeg var gået glip af noget stort.

En god bekendt gjorde mig i dag opmærksom på, at begivenheden har fundet vej til universitetets hjemmeside, hvor koncerten og pladeudgivelserne i forbindelse hermed omtales. Det manglede da også bare.

Koncerten ligger i øvrigt i sin fulde længde på nettet: