25. januar 2020 arkiv

Da Willy Jønsson spillede i Seven Sounds og andre historier….

25. januar 2020

Viste du, at Gasolins Willy Jønsson engang spillede tangenter i Peter Bellis orkester Seven Sounds? Det gjorde jeg ikke, men den gæve bassist i Young Flowers (m.m.) Peter Ingemann fortæller til lokaltv om sine oplevelser som musiker, fra dengang han lærte at spille violin, blev jazz-musiker, opdagede pigtrådsmusikken og siden hen den psykedeliske musik og så videre. Og Ingemann fortæller som altid levende og oplysende om de magiske årtier efter besættelsen. Peter Ingemann burde skrive sine erindringer – dét ville være interessant.

Første del. Anden del. Tredje del.

 

65: Knud Odde

25. januar 2020

Der er unægteligt et spring fra Bjørn Tidmand til Sort Sol, men også her er der fødselsdag. Knud Odde fylder nemlig 65 år i dag. Nu til dags er Odde især billedkunstner, men der er dog kommet en stor håndfuld singler fra ham, siden han i 2001 forlod Sort Sol, hvor han spillede el-bas.

80: Bjørn Tidmann

25. januar 2020

Det var fruens ugeblad, der gjorde mig opmærksom på, at Bjørn Tidmand i går fyldte 80 år. Og straks var jeg tilbage i Kruses Stue ved Vognsbølparken i Esbjerg, hvor vi kunne høre hitlistepop fra de tidlige tressere. Heriblandt Tidmands store gennembrud fra 1963, “Brænd mine breve”. Og således blev Tidmand vævet ind i mit musikbagtæppe, længe før han blev dansktoppop, for det gjorde han, da Jørn Hjorting indførte genrebegrebet i 1968. Men inden Tidmand blev en del af den top med “Lille Sommerfugl”, nåede han også at hitte med “Nu ta’r jeg til Dublin”, som jeg hørte på rørradioen. Melodiens komponist er ukendt, men Thøger Olesen har tekstet den danske udgave.