Krimi-tv – og så mig

20. september 2006

Engelske krimier på tv fylder temmelig meget lige netop nu. Knap havde jeg fortalt om min begejstring for den nye Miss Marple-serie, før jeg ser, at der starter en miniserie med den lidt ubehjælpsomme danske titel Flair for mord. Den engelske er selvfølgelig meget bedre: Jericho: A Pair of ragged Claws. Igen på DR1, tirsdag. Hvis det fortsætter sådan, ender det med, at der er en kvalitetskrimi hver dag :-D.

Den nye miniserie beskrives således: “Kriminalkommissær Jericho er en ambitiøs politimand, der lever og ånder for sit job, i 1950’ernes turbulente London. Han er Scotland Yards førstevalg, når et højt profileret mord skal opklares, og ofte ender hans bedrifter på avisernes forsider”. (Jubii)

For at det ikke skal være løgn, så er forfatteren til denne miniserie Stewart Harcourt, der også har mere end en finger med i omtalte Miss Marple-serie. Så det kan jo ikke være helt tosset. Det er det da heller ikke. Historien om den af fortiden plagede Chief Inspector Michael Jericho, spillet af Robert Lindsay (der bl.a. er kendt fra en tv-serie om Kaptajn Hornblower), har mange af samme kvaliteter som Marple-serien. Tidsbilledet – de kuldslåede 1950’ere – er fint ramt. Persontegningerne er udsøgte osv. Den første sending er allerede ude på DVD – derude i den store verden. Anbefales. Man kan godt følge med næste gang, da der er tale om afsluttede afsnit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

  1. Carsten kommentarer:

    Jeg havde problemer med TV-modtagelsen i går: Kunne se DR, men der var ingen lyd før engang efter kl. 22, så jeg gik glip af Jericho. Og Robert Lindsay er ellers en af mine yndlingsskuespillere.

  2. capac kommentarer:

    Heldigvis kommer der tre afsnit mere… 😀

  3. Claus kommentarer:

    Jeg var også meget begejstret for Jerricho (flair for mord) og sikke de fik det til at ligne London i midt50erne….sån’ må det ha’ set ud med smog fx….de ku’ godt ha’ lavet seks afsnit til…jeg har dem på box….!

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 951 gange
Side 1 af 11
11,613