Capac anbefaler: Jens Rømer – Mit liv med vin og musik

1. oktober 2016

Wein, Weib und Gesang og øl, f…. og hornmusik. Vi kender disse vendinger, der forbinder musikken med forholdet til det andet køn og, ja, de alkoholiske drikke. Og der er da også en forbindelse, måske den dionysiske, som Thorkil Bjørnvig engang skrev om.

Jeg kom til at tænke på disse ‘sandheder’, da jeg læste Jens Rømers bog Mit liv med vin og musik, der er en  erindringsbog, hvor Rømer fortæller om sine to store lidenskaber i livet: vin og musik. Lidenskaber, der grundlægges tidligt i Rømers liv.

The Beatles (for)førte Jens ind i musikkens verden. Og via dem gelejdes han ad snirklede stier ind i folkemusikken, ikke mindst den fra Bretagne, via inspirationskilden og samarbejdspartnere Dan Ar Bra. Parallelt med denne udvikling føres Jens ind i vinens verden. Først via Frankrigsrejser med familien og siden af egen drift. En drift, der siden får Jens Rømer til at at hive teltpælene op i Danmark og flytte sin familie til Frankrig for at dyrke sine passioner, ikke mindst den vinøse.

Jens Rømer er ikke en erfaren forfatter. Det mærker man hurtigt, men han fortæller ligefremt og drevent – og ganske medrivende – om sine veje ind i musikkens og vinens universer. Musikkens fylder måske – i bogen – mindst, vurderet på antal ord, men det ‘kompenseres’ der på en måde på, idet Rømer har bedt nogle af sine venner komponere og indspille musik til vin. På to medfølgende CD’er kan man lytte til det resultat, der er kommet ud af mødet med et par flasker god vin. Og at dømme på musikken, så må vinen både have smagt godt og have haft en opløftende effekt på inspirationen.

Jeg skal ikke gøre mig klog på vindyrkning og vinkundskab. Dertil er mit kendskab som almindelig konsument for beskedent. Men Rømer fortæller grundigt om de vine, der blev givet til musikerne og om økologisk, biodynamisk og konventionel vindyrkning. Det eneste, der mangler, er, at der fulgte et par flasker vin med udgivelsen. Men – det kan man jo selv råde bod på, fx ved at købe er par af de flasker, Rømer har anbefalet på sin egen weblog.

Bogen er relativt hurtigt læst og fanger læseren i kraft af fortællerens dybe lidenskab for de to universer. Så, hvis man er til god musik og god vin, så er der også god grund til at læse Jens Rømers sympatiske fortælling om sit liv.

Jens Rømer. Mit liv med vin og musik. Forlaget Olafssongs. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

227 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62