Dylan covered…

8. juni 2010

Hollies har gjort det. Steffen Brandt, Totta, Michael Wiehe, Bryan Ferry og mange flere. Lavet coverversioner af Bob Dylan sange. Og ret beset har han selv gjort det lige fra starten af: Lavet nyfortolkninger – coverversioner – af de oprindelige udgaver. Til manges fortrydelse. For hvad er ideen med en (vellykket) coverversion? Jeg tror, coverversioner, nyfortolkninger har den måske paradoksale funktion, at de får os til at høre sangen på ny. Som var det første gang, vi hørte teksten, melodien. Sangen må forandres for at forblive den samme. Det er forskellen på fortolkningen og reproduktionen. Tror jeg.

4 kommentarer

  1. Torben Bille kommentarer:

    Som der i sin tid stod i en helsidesannonce i Billboard for ‘Just Like A Woman’: Nobody sings Dylan like Dylan.

  2. capac kommentarer:

    @Torben: Yep.

  3. Kim kommentarer:

    NÃ¥r det er Bryan Ferry der laver Dylan covers – er det mere end fint med mig. Han tilfører de gamle sange noget kuldegysnings-effekt som klæder de gamle sange. I øvrigt er Dylan manden som løbende nyfortolker Dylan bagkataloget suverænt mest – heldigvis.

  4. capac kommentarer:

    @Kim: Ja, det er jo gode sange, der s̴dan kan t̴le at bliver fortolket fra The Byrds til Steffen Brandt Рog manden selv.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

158 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62