Farvel du gamle automobil, Toyota Starlet K60

28. juni 2010

For ikke så mange måneder siden gik min gamle Toyota videre til næste generation. Jeg overtog den selv fra mine forældres dødsbo i 2004 og lærte at elske den the hard way de næste år. En nyere model kom i vejen, og jeg forærede den ganske velholdte Toyota til næste generation, der så siden har haft glæde af det enkle, solide transportmiddel med 1 liters motor og fire gear. Men i går ville motoren ikke mere. På motorvejen ved Skanderborg fik den åndenød, hjerteproblemer og gik i stå. Med udsigten til enten at lede med lys og lygte efter en anden brugt motor eller investere i en hovedreperation af den gamle udtjente motor, så tyder alt på, at den har nået sidste kapitel i denne families fortælling. Mere end 30 år er det blevet til, og det er ikke for meget at sige, at den blev en del af familien, siden jeg første gang så den trille ind på Skjoldhøjkollegiets arealer. Men alting har sin tid. Nu får vi se om en ung bilentusiast vil overtage den eller om autoophuggeren skal gøre arbejdet færdigt. Adieu min gamle ven!

Opdatering: Det gik dog ikke helt så slemt som man kunne frygte. Den gamle K6’er slap for autoophuggeren, idet et par nordjyske entusiaster købte den med henblik på veteranbilsløb. Så den ender nok sine dage i kappestrid med tilsvarende biler og som reservedelslager for yngre kombattanter.

Skriv en kommentar

383 har læst indlægget