Here Comes Summer – The Dave Clark Five

20. juli 2010

Der må have været en synapseforbindelse mellem Nat King Cole og The Dave Clark Five i min hjerne. For næppe havde jeg griflet (i overført betydning) linjerne om Coles sommersang, før The DC5s “Here Comes Summer” dukkede op i lyd og tekst.

Gruppen var jo, som bekendt, et af de store bands, der fulgte i hælene på The Beatles, da de satte en ny musikalsk dagsorden og indtog USA i The British Invasion. Det lykkedes dem sågar at vippe Beatles af pinden på den engelske hitliste i starten af 1964 med gruppens første store hit, den herlige rocker “Glad All Over”. Det gik ud over “I Want To Hold Your Hand” – Beatles’ bedst sælgende single -hvilket måske siger noget om rockerens slagkraft. Med Glad All Over formåede The DC5 at forene flot flerstemmig unison sang med en næsten Phil Spectorsk buldrende garagelyd. En sang, der både fik en til at skråle med og få lyst til at deltage i det tætbesatte dansegulv.

Debutsuccessen blev fulgt op af en række top 20-hits. Bl.a. Bits And Pieces og Over And Over. Og så var der “Here Comes Summer“, der udkom i året for gruppens opløsning. Et flot punktum for en flot karriere. Sangen, der i den grad har lånt af “My Old Kentucky Home”, lå på den danske top 10 i fem uger i sensommeren 1970. Måske ikke et uforglemmelig sommersang, men den har alligevel, hvad der skal til for at fungere på det lette lydtæppe, der kører på varme, danske sommerdage.

En kommentar

  1. Claus1 kommentarer:

    I’m feeling BOOM! BOOM! (drumbeats) glad all over … første gang jeg lyttede til netop deres mest kendte tune..havde jeg den i hovedet i flere dage i træk..det blev Næsten for meget..men! ja en Real ørehænger..! og jeg er ‘glad all over’ for de to vinylskiver jeg har med gruppen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

297 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62