Dagens knas: The Tibbs Brothers – (Wake Up) Miss Rip Van Winkle

15. september 2010

The Tipps Brothers med “(Wake Up) Miss Rip Van Winkle“, som Doc Pomus og Mort Shuman skrev i 1956. Tipps brødrenes kendteste indspilning er “I’m Going Crazy”, som Bob Dylan gravede frem i sin karriere som radio-dj for nylig. Gruppen fik ikke indspillet så meget, men var alligevel en af de grupper, der var med til at definere halvtredsernes rock’n roll.

Det var Doc Pomus, der så potentialet i gruppen. Han kendte forsangeren Andrew Tibbs og betragtede ham som en af de bedste bluessangere overhovedet. På Wake Up synger Andrew sammen med broderen Ken, og vokalharmonierne er arrangeret af Pomus og Shuman. Det høres. Sangen findes på nogle opsamlingplader, bl.a. Pan American Recordings Hey Hey Pretty Baby. Når gruppen ikke drev det videre end som så, så skyldtes det bl.a., at de fleste af gruppens medlemmer var narkotikamisbrugere…

Skriv en kommentar

161 har læst indlægget