»Jeg forventer en total frifindelse af Penkowa«

18. marts 2011

Selv om dampen er gået lidt af Penkowa-sagen – i de nyhedshungrende medier, så kører den stadigvæk. DR Nyheder kan således fortælle – hvilket vel næppe kan siges at være overraskende – at rektor Hemmingsen og universitetets ledelse var bekendt med svindelanklagen mod Milena Penkowa, da de indstillede hende til EliteForsk-prisen. Rektor Hemmingsen har ellers hidtil benægtet et sådant kendskab på det tidspunkt. Det er ikke første gang, rektor Hemmingsen har haft problemer med hukommelsen. Vi husker sagen om Penkowas “døde” familiemedlemmer…

Penkowa selv ligger heller ikke på den lade side. Og det må vi lade hende: Det ville også ligne hende dårligt at gøre det! Sammen med sin advokat og repræsentanter for politiet har hun forsøgt at få adgang til de famøse rottebeviser på Panum Instituttet. I følge Universitetsavisen. Universitetet har nægtet at udlevere noget som helst. Man kan selvfølgelig godt undre sig over, at den svindel- og uredelighedsanklagede Penkowa ikke kan få udleveret logbøger og andre dokumenter, så hun kan få en chance for at fuske med dem endnu engang. Det er vel enhver anklagets ret at få mulighed for at destruere og forfalske beviserne mod en, ikke? Der er something rotte-n i denne sag…

4 kommentarer

 1. Torben Bille kommentarer:

  Og her er seneste eksempel på capac-effekten: http://politiken.dk/videnskab/ECE1227905/politiet-sigter-milena-penkowa-for-bedrageri/

 2. capac kommentarer:

  @Torben: Det var lige godt…

 3. mb kommentarer:

  Kontrafaktisk tegnserie om delinkventerne:
  http://universitetsavisen.dk/campus/penkowa-sagens-lykkelige-slutning
  (der er et link til en udgave man kan forstørre)

 4. capac kommentarer:

  @mb: Ja, det m̴tte jo komme Рen tegneserie om sagen.

Skriv en kommentar

239 har læst indlægget