Terrence “Jet” Harris – ex-The Shadows – er død, 71

19. marts 2011

Skolegårdens svar på Speedy Gonzales (deraf øgenavnet), ophavsmand til gruppenavnet The Shadows og – med Sir Cliffs ord – rygradden i The Shadows’ sound. Terrence Harris var en af de basister, der var med til at gøre tidlige engelsk rock’n roll til det, den var. Han var med i de gyldne år i slutningen af halvtredserne og tresserne, hvor Shadows kom på de engelske lister med bl.a. Apache.

Harris forlod Shadows allerede i 1962, efter at gruppen havde indspillet deres nr. 1-hit “Wonderful Land”. Men han holdt sig ikke helt væk fra listen. I 1963 toppede han igen sammen med Shadows-kollegaen Tony Meehan med nummeret “Diamonds”.
I tiden efter Shadows fortsatte Harris en solokarriere med en vis succes.

Et alkoholmisbrug, som blev grundlagt i tiden med Shadows, var dog ødelæggende for musikerkarrieren. Selv om han fik indspillet en række album og optrådte mange gange, så gik det ned ad bakke. Og bedre blev det ikke, da han i 1963 var involveret i en alvorlig bilulykke, hvor også sangerinden Billie Davis kom til skade. I løbet af tresserne gled han langsomt ud i musikbranchens periferi og måtte ernære sig som arbejdsmand, murer, portør, buschauffør og fotograf.

Efter 30 års alkoholisme erkendte Jet sit problem og søgte hjælp. Men drikkeriet havde sin pris. For et par år siden fik han konstateret kræft i halsen – og den 18. marts døde han af de efterfølgende komplikationer.

I 2010 modtag han MBE-ordenen for sit bidrag til populærmusikken. Og samme år fik han også en særlig pris fra guitarfirmaet Fender for sin lancering af Fenders Precision Bas i 1960. Hvil i fred.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

348 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62