Gendannelsen af The Kinks

28. marts 2011

Når Fanden bliver gammel går han i kloster. Eller også begynder han at læse i Biblen. Siger en gammel talemåde. En anden siger, at tiden læger alle sår. Eller: Om 100 år er alting glemt.

Brødrene Davies fra tressergruppen The Kinks har levet om til fordommen om, at frænde er frænde værst – og ikke mindst, når man er brødre.

Talemåderne passer ganske godt på Dave Davies. Han er måske ikke lige frem gået i kloster med biblen under armen. Men han er blevet spirituel i en fremskreden alder. Tressernes rock’n roll-galskab med stoffer, sprut og et liv on the wild side førte ham til yoga og andre åndelige sysler. Men ikke umiddelbart til en forsoning og afklaring af forholdet til storebroder Ray.

Her femten år efter Kinks opløsning er sårene måske ved at læges. I et større interview med The Independent kan man læse, at jalousien (hvem opfandt Kinks-lyden og riffet på You Really Got Me?), brødniden (pengene!) og andre broderlige følelser er intakte. “Ray er et forfængeligt, egocentrisk, narcissistisk røvhul, men jeg vil ikke have, at andre end mig kalder ham det. For jeg elsker ham dødeligt. Han er min broder”. Kain og Abel om igen. Men døren står lidt på klem. Måske gendannes The Kinks. Hvem ved.

Apropos gendannelsens mulighed, så omtaler Torben de nye udgaver af Kinks første tre album – her.

Skriv en kommentar

160 har læst indlægget