Blind Faith – dagens musiknostalgiske indslag

30. maj 2007


På biblioteket faldt jeg over ovenstående dvd med en koncertoptagelse med Blind Faith fra Hyde Park i London 1969 – den park, der også dannede rammen om en meget berømt koncert med The Rolling Stones lige efter Brian Jones’ druknedød i en swimmingpool.
Blind Faith var en af tressernes såkaldte supergrupper og blev dannet i 1968. The Cream var gået i opløsning og Eric Clapton og Ginger Baker slog sig sammen Rich Grech, der kom fra Family, og Steve Winwood, der havde en fortid i legendariske Spencer Davis Group og det hippieinspirerede band Traffic.

Blind Faith fik kun en kort levetid og opløstes på grund af en række musikalske og andre stridigheder, som bandets medlemmer var involveret i – internt og i forhold andre eksterne musikalske sammenhænge. Men selv om bandet således var en slags overgangsprojekt, så fik den dog lavet et holdbart album med gruppens navn. Musikken er stærkt præget af Steve Winwoods karakteristiske stemme, keyboardspil og hans ønske om at spille mere improvisatorisk, end han havde haft mulighed for i Spencer Davis Group og Traffic. Efter sigende var det også de musikalske friheder, der tiltalte Eric Clapton. Friheder, der blandt andet kom til udfoldelse i en række jamsessions hjemme hos Clapton i Surrey, sessions, der siden hen gik gny om.
Gruppen debuterede med omtalte koncert i Hyde Park. En koncert, der var gratis. Eric Clapton var vist ikke helt tilfreds med bandets musiceren ved den lejlighed. Men jeg synes godt, at man kan høre, at de fire musikere har noget at byde på. Døm selv. Her er et par klip fra YouTube-samlingen.

Can’t Find My Way Home:

Do What You Like:

Under my Thumb (Rolling Stones-cover):

2 kommentarer

  1. Sifka kommentarer:

    wrfm, hak, spille, spille ,hak, stop, spille, spille, hak… osv. Øv, øv, øv! Du plejer eller at være leveringsdygtig i driftssikre musikindslag. Øv, altsÃ¥!
    Jeg er helt skuffet :(

  2. capac kommentarer:

    @Sifka: Ja, nogle af videoerne er lidt træge, og man skal være tÃ¥lmodig… ;-)

Skriv en kommentar

894 har læst indlægget