Funny Funny: Sweet indtager hitlisten for 40 år siden…

25. maj 2011

Efter et forkølet tilløb fra 1968, hvor den engelske gruppe Sweet udsendte en række succesløse singler hos Fontana Records, kom bandet på kontrakt hos RCA – og kom ind i stalden hos sangskriverparret Nicky Chinn og Mike Chapman.
Dette samarbejde førte – som bekendt – til en lang række hitlistesuccesser og var medvirkende til at gøre den såkaldte glamrock til et af årtiets dominerende stilarter.

I denne uge for nøjagtig 40 år siden indtog Sweet den danske hitlistes førsteplads med Funny Funny, gruppens første egentlige hit. Glamrockstilen var endnu ikke faldet helt på plads. Funny Funny var snarere tyggegummipop, som man kendte den fra tressernes 1910 Fruitgum Co., The Ohio Express og The Archies. Simple, let forvrøvlede sangtekster tilsat meget enkle, men fængende popsange.

Det var først året efter, Sweet og Chin & Chap, fandt melodien – eller rettere: den opskrift, der virkelig solgte plader. Det skete med Little Willie og Wig-Wam Bam.

Sweet blev aldrig mit band, selv om deres hit havde det med at blive hængende i bevidstheden irriterende længe. I mine ører var det stadigvæk Bubblegum music forklædt som rock. Men populære var de. Ikke mindst hos pigerne…

4 kommentarer

 1. Gowings kommentarer:

  Sweet eller Slade?…Dowid Bowie tak!

 2. capac kommentarer:

  @Gowings: Ja, netop.

 3. Gowings kommentarer:

  David Bowie med a som i analfabet, – men det havde du vist luret :)

 4. capac kommentarer:

  @Gowings: Ja, da-a—a! :)

Skriv en kommentar

255 har læst indlægget