Efter skoletid: Paul & Paula – Hey Paula

20. august 2011

Duoen Paul & Paula hed slet ikke Paul og Paula, men derimod Ray (Hildebrand) og Jill (Jackson), men Ray & Jill duede ikke som kunstnernavn, og slet ikke, da de skulle indspille deres første og største succes “Hey Paula“, hvor Paul og Paula synger til hinanden.

Sangen var skrevet af Hildebrand, og det var lidt af en tilfældighed, der gjorde, at den blev indspillet. De to syngende collegestuderende havde reflekteret på en lokal radiostations opfordring til at komme i studiet og synge i forbindelse med et velgørenhedsarrangement for American Cancer Society. Og en spejder fra Mercury Records hørte muligheder i den lille sang, og gav parret en pladekontrakt.

Pladen blev et stort hit. Nr. 1 på Billboards Hot-100 og solgte i omegnen af 2 millioner eksemplarer verden rundt. Pladen blev også spillet flittigt hos Jørgen Mylius på Danmarks Radio, hvor den ofte var ønsket af de unge lyttere.

Sangen handler om to unges kurtiseren. Vi befinder os stadig i præ-Beatles-perioden og før tressernes frigørelsestrang for alvor tog over. Det handler om at kanalisere kærligheden ind i ægteskabets trygge havn og forankre den sikkert med hymens lænker.

Sangen faldt i de unges smag dengang. Ingen tvivl om det. Og det blev også populært med tvekønnede duoer, der kunne besynge hinanden på hitlisterne. Nino Tempo & April Stevens, Dale & Grace, Jerry Butler & Betty Everett og Marvin Gaye & Tammi Terrell. Uden sammenligning i øvrigt…

Paul & Paula fik endnu et hit i 1963 med “Young Lovers“, der nåede op på en sjetteplads på singlelisten i USA. Tre album med sigende titler blev det også til: We go together (1963), Holiday for Teens (1963) og Paul & Paula Sing for Young Lovers (1964). Siden er deres største hits blevet genoptrykt igen og igen. På den hjemlige Top 20 lå “Hey Paula” på listen i 14 uger, heraf tre uger som nr. 1 med navne som Cliff Richard og Elvis i baghjulet. “Young Lovers” fik hele 7 uger med en fjerdeplads som bedste resultat.

2 kommentarer

  1. Gowings kommentarer:

    I lang tid var den sang, Hey Paula, ødelagt for mig efter at Eddie Skoller fjollede rundt med den i 70’erne. Men helt ærligt – det er en sød sang, og jeg elsker det sted, hvor Paula kommer ind…

  2. capac kommentarer:

    @Gowings: Ja, ham Skoller har noget på samvittigheden. What did you learn in School today bliver aldrig den samme for mig!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

402 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62