Sne- og solsange – B. S. Ingeman og The Beatles

4. februar 2012

Knap havde jeg slået øjnene op og var vendt tilbage til de vågnes land, før The Beatles lød for mit indre øre med Good Day Sunshine efterfulgt af Here Comes The Sun. Og da jeg ved nattetide trillede gennem århus by og sneen sagte dalede mod forruden i bilen var det B. S. Ingemans smukke I Sne Står Urt Og Busk I Skjul, der blev afspillet. Endnu en af de sange, jeg fik med i rygsækken fra min lange vandring gennem det danske uddannelsessystem. Og tak for det.

I sne står urt og busk i skjul,

det er så koldt derude,

dog synger der en lille fugl

på kvist ved frosne rude.

Giv tid! giv tid! – den nynner glad

og ryster de små vinger, –

giv tid! og hver en kvist får blad,

giv tid! – hver blomst udspringer.

Giv tid! og livets træ bli’r grønt,

må frosten det end kue,

giv tid! og hvad du drømte skønt,

du skal i sandhed skue.

Giv tid! og åndens vinterblund

skal fly for herlig sommer,

giv tid, og bi på herrens stund,

– hans skønhedsrige kommer.

Bonus: Beatles – Sunking

4 kommentarer

  1. Tina - omme i London kommentarer:

    Aaah, nu sidder jeg og nynner. Ingemann er en af dem der i hoej grad er ansvarlig for min kaerlighed for gamle sange og salmer; de har saadan en koen klang. :)

  2. capac kommentarer:

    @Ja, Tina, B. S. Ingeman er god.

  3. Tina - omme i London kommentarer:

    Ja, Ingemann og Aakjaer, som jeg ogsaa har stor kaerlighed for. Aakjaers smukke hjem ligger bare 20km fra hvor jeg voksede op og alligevel er det vel max 5 aar siden jeg foerst besoegte stedet. Nu jeg har set stedet forstaar jeg helt og aldeles hvor hans poesi kom fra.

  4. capac kommentarer:

    @Tina: Ja, Jenle ligger jo ikke sÃ¥ langt fra Fur…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

276 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62