Nyt dansk: The Green Lives – Dancing in the Snow

19. februar 2012

 

Jeg ved så meget andet om The Green Lives end, at de kommer fra århus – og har sendt mig videoen til deres nye single “Dancing in the Snow”. Mere behøver jeg sådan set ikke at vide for at dele den med jer. Det er fin, lille, glad sang og en enkel og ligetil video. Værsgo.

PS. The Green Lives har lige fortalt mig, at det her er deres videopremiere. Bingo.

PPS. Hårdt presset har The Green Lives også sendt mig lidt information om gruppen. Så blev vi så meget klogere. Tak.  Her er, hvad der står i pressematerialet:

Med flerstemmige harmonier, naturromantik og en god portion naivitet debuterer århusianske The Green Lives med singlen ”Dancing in the Snow”.  Og allerede nu bliver de fremhævet som ét af årets mest lovende navne.

 

Der er plads til både sol og snevejr hos The Green Lives, som efter nogle års tilløb er klar med deres første single. Nummeret ”Dancing in the Snow” er nemlig en lun lille popsang om, hvordan forelskelse gør os så kulrede, at vi mister enhver form for virkelighedssans.

 

– Man er så opslugt af hinanden, at man kun er sammen i nuet. Og så kan man danse i sneen, for man er ligeglad med, at det måske er lidt koldt. Det gør heller ikke noget, hvis man sner inde, så længe man er sammen, siger gruppens guitarist og primære forsanger Mark Christiansen.

 

De livsbekræftende vibrationer er centrale for The Green Lives, som blandt andet er dannet med ambitionen om at fremhæve det smukke i verden frem for at klynke over det grimme. Det afspejler sig direkte i musikken, hvor umiddelbare melodier bliver båret af organiske instrumenter og ikke mindst af vokalharmonier, hvor samtlige fem medlemmer bidrager. Samtidig byder gruppen på en rig og håndgribelig lyrik, som tager sit billedsprog direkte fra naturen. Så tænkt alt fra sen-60’ernes sunshine-pop over Burt Bacharach til Fleet Foxes.

 

The Green Lives blev dannet i 2008, og allerede i 2009 spillede de en anmelderrost koncert på SPOT. Siden har de knoklet med at forfine deres evner som sangskrivere og producere, og der er således forventninger om, at kvintetten bliver et af årets friske pust – eksempelvis havde Gaffa dem med i deres guide ’De bliver store i 2012”.

 

Singlen ”Dancing in the Snow” bliver fulgt op af en EP i løbet af foråret.

 

The Green Lives er:

 

Mark Christiansen – Lead vokal, guitar

Jens-Ulrik Kleemeyer – Vokal, piano, guitar, percussion

Andreas Riis Mandrup – Vokal, guitar, mandolin

Johannes Bech – Vokal, bas

Kasper Frost Iversen – Vokal, trommer, percussion

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

424 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62