The Tokens’ Hank Medress, død 68

24. juni 2007

Navnet Hank Medress siger nok de færreste noget umiddelbart. Men siger man forsangeren på The Tokens store tresserhit The Lion Sleeps Tonight, vil der nok ringe en lille klokke hos dem, der er gamle nok til at huske Jørgen de Mylius’ Efter Skoletid etc. Medress er død i en alder af 68 år som følge af lungekræft.
Han startede sin karriere i 1955, hvor han sammen med den kendte sanger og sangskriver Neil Sedaka (Oh, Carol m.fl.) var en del af vokalgruppen The Linc-Tones. Efter at Sedaka havde forladt gruppen for at begynde sin succesfulde solokarriere blev gruppen til The Tokens, der fik sit store hit i 1961. I øvrigt er The Lion Sleeps Tonight – med det iørefaldende Wimoweh-omkvæd – en gammel afrikansk sang, der kom på repertoiret hos flere amerikanske kunstnere i løbet af 1950’erne. Men det var Tokens, der fik et nr. 1 på hitlisten. Gruppen fik mindre hits siden hen, men nåede aldrig til førstepladsen igen. Til gengæld er The Lion blevet en klassiker fra perioden.
Madress havde ved siden af sin sangkarriere held som producer. Blandt andet stod han bag The Chiffons to store tresserhits He’s So Fine og One Fine Day. Senere var han med til at føre Tony Orlando and Dawn frem med popsangene Knock Three Times og Candida. Han stod også bag New York Dolls forsangeren David Johansens succesfulde soloprojekt som Buster Poindexter. De senere år trak han sig lidt mere tilbage og tog sig af forrretningssiden i EMIs canadiske afdeling, hvor han var præsident.

The Lion Sleeps Tonight i en senere udgave med Tokens:

The Chiffons “He’s So Fine”, der i øvrigt gav Beatle-George Harrison et sagsanlæg på halsen, fordi folkene bag mente, at han havde stjålet melodien med sin sang My Sweet Lord…:

Skriv en kommentar

417 har læst indlægget