CAPAC anbefaler: My bubba & Mi

2. september 2012

To piger – den ene islænding, Bubba, og den anden svensker, My – flytter sammen i København og sød musik opstår. Sådan kan forhistorien til duoen My bubba & Mi kort sammenfattes. Og den søde musik førte dem til Italien, hvor de indspillede albummet How it’s done in Italy. Siden er det blevet til en single “Bob” og EP’en “Wild & You”, og de to pigebørn har turneret rundt og har efterladt et charmerende indtryk på publikum. I denne måned indtager de Danmark i perioden 15.- 22., hvor de kan opleves i København (Global, Huset i Magstræde), århus (Fair bar, Gyngen), Aalborg (club husfred) og Humlebæk (Louisiana).

På deres hjemmesiden beskriver Bubba og Mi deres musik som musik, der kan minde en om en elsket bedstemors perfume. Og der er da også en air af svundne tider over pigernes små fine, spindelvævstynde, akustiske sange. De kan minde om Cocorosie og andre folkinspirerede pigegrupper som fx Po’ girl i deres rootsy tilgang til musikken. Bubba spiller akustisk guitar og banjo og akkompagneres af Mi på gammeldags bordharpe. Kontrabas og mandolin indgår også i det samlede udtryk. Og så synger de to unge damer lige ud ad landevjen, sødmefyldt og hengivent.

How it’s done in Italy er en af den slags plader, der lever sit eget liv og stiller sig lidt uden for tiden. På en gang gammeldags og tidløs. En af den slags plader, jeg holder meget af, fordi den – som fx Pete Townshend & Ronnie Lanes Rough Mix (uden sammenligning i øvrigt) – går i blodet på en og bliver hængende længe i bevidstheden. Akkurat som duften af bedstemors perfume… Hermed anbefalet.

2 kommentarer

  1. klaus johansen kommentarer:

    ups … den røg lige i kurven … det var dog mageløst ..!

  2. capac kommentarer:

    @klaus: jep. Jeg vender tilbage med en omtale af deres EP, nÃ¥r de har sendt den til mig…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

529 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62