CAPAC anbefaler: Jakob Park – Weekend lover – lækker dansk jazzy pop

16. september 2012

Lækker. Det var det tillægsord, der først faldt mig ind ved lytningen til Jakob Parks album nr. 2, Weekend Lover. Musikken er gennemført lækker, og lækkeriet når helt ud i det stilrene cover, hvor Park på forsiden poserer med sorte solbriller og sort jakke på en sortgrå baggrund. Et cover, der et eller andet sted minder mig om de udskældte yuppifirseres dyrkelse af den lækre pop med mere end en snert af jazzfeeling. Hos Sade fx.

Weekend Lover noget så gammeldags som som et conceptalbum, hvis tema er kærligheden til kvinderne. En kærlighed, der er splittet mellem den hurtige, gnidningsløse engangsaffæres erotiske fast-food og den dybt romantiske længsel efter og drøm om at møde en kvinde, der kan sætte en stopper for den emotionelle rastløshed og forankre den evigt jagende mand i tosomheden. På den måde er temaet ældgammelt. Vi finder det hos hos den franske instruktør Francois Truffaut i “Manden der elskede kvinder”, men også i Casanovas erindringer og så videre tilbage i tiden. Gammeldags, men også et portræt af en mand, der lever af den liquid love, der i følge sociologen Zygmunt Bauman, er kærlighedens vilkår i moderniteten. Den ældgamle modernitet.

Musikalsk befinder Jakob Park sig med sin lækre, jazzede pop et sted mellem iørefaldende singer-songwriter-pop, som vi fx kender den fra halvfjerdsenes Los Angeles (James Taylor, Carole King m.fl.), Elton John eller Neil Diamond i det følsomme hjørne og den lette, men ikke letbenede, swingende lounge-jazz, der blandt andet var med til at give lydbagtæppe til de vist nok lette tressere og siden blev rådyrket i fattigfirserne. Jakob akkompagnerer sig selv på Steinway & Sons, og man kan høre, at han er uddannet pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium, og han synger sine sange med en lys, behagelig stemme, der til tider kan minde mig om en yngre udgave af Kasper Winding.

Bag sig har Jakob Park et hold af dygtige musikere, der ud over selve bandet (Aske Jacoby på guitar, Eva Skipper bas og Emil de Waal på trommer) indbefatter Dan Hemmer (orgel), Peter Marott (trumpet), Mads Hyhne (trombone), Anders Gaardmand (saxofon) og ikke mindst Christina Boelskifte (kor). De musicerer lydhørt og med stor empati for Jakob Parks lette og let vemodige sange om kærlighedslivets veje og vildveje. Og så står Aske Jacoby (kendt fra blandt News, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, C. V. Jørgensen og Billy Cross) for en produktion, der er loyal over for og befordrende for Jakobs lækre, lette easy listening-jazz-pop. Alt i alt er det et heltstøbt album i sin genre. En plade til fem sorte solbriller!

Jakob Park Weekend Lover. Gateway Music. Producer: Aske Jacoby 2012

Pladen udkommer i morgen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

504 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62