Lloyd Cole & The Negatives

27. august 2007

1-2-3. Tre cd’er for en tyver er bibliotekets tilbud fra overskudslageret. Ud over de to Steve Earle-albums faldt valget på en gammel kending fra 80’erne: Lloyd Cole. Den engelske sanger og sangskriver slog for alvor sit navn fast med The Commotions i sidste halvdel af 1980’erne med en række iørefaldende poprock-albums med tekster, der blandt andet afspejlede den universitetsuddannede sangskrivers litterære og kulturelle interesser. Efter bruddet i 1989 fortsatte Cole en solokarriere med udgangspunkt i New York. En håndfuld kritikerroste albums fulgte, inden Cole omkring årtusindskiftet blev rodet ind i nogle problemer med sit pladeselskab Universal/Polygram. I tomrummet mellem to pladekontrakter indspillede han så sammen med The Negatives albummet Lloyd Cole The Negatives, hvor han fik selskab af sangerinden og sangskriveren Jill Sobule og Dave Derby fra Boston-bandet Dambuilders. Derud over medvirker guitaristen Rafa Mciejak og bassisten Michael Kotch. Alle sangene bærer Coles signatur, medens Jill Sobule gør sig bemærket med sin sologuitar.
Pladen er blevet sammenlignet med debutpladen Rattlesnakes fra 1984, og der er da også på mange måder tale om en rigtig Cole-plade, i den forstand, at pladen rummer elleve iørefaldende sange med tekster, der bevæger sig i et romantisk spektrum, krydret med allusioner til forfattere, rockmusikere og andet fra det kulturelle overdrev.

video:

Lloyd Cole and The Negatives, “Fool You Are”:

2 kommentarer

  1. Tina - omme i London kommentarer:

    Jeg vil gerne paa besoeg paa dit bibliotek! Lloyd Cole er og bliver en af mine 80er helte paa musikfronten. Jeg saa ham i koncert i London i ca 1990 hvor han gav en suveraen koncert. Min yndlings er Lloyd Cole & the Commotions’ “Easy pieces”. Den maa kunne opdrives paa cd!

Skriv en kommentar

336 har læst indlægget