We are DEVO

11. oktober 2007

Som omtalt for nogle dage siden var jeg til koncerter med P. F. Sloan. Et af hans største hits var sangen om “Secret Agent Man”, der blev en stor succes for Johnny Rivers, blandt andet fordi den blev brugt som intro-melodi til den britiske spion-tv-serie Danger Man, der løb over de amerikanske skærme i perioden 1962-64. Sangen, der benytter et riff fra Dave Berrys James Bond-tema og fortæller om den hemmelige agents farlige færd, blev i 1975 kopieret af det særprægede New Wave-band Devo.
Devo, der stammede fra det musikalske arnested Akron i Ohio, lavede deres egen særprægede cocktail af New-Wave-rock, punk og art-rock, garneret med science-fiction-temaer, absurdistisk humor og ramsaltede kommentarer til den sociale virkelighed i Guds eget land. Jeg var ikke den store fan af gruppen, men jeg kan huske, at dens pladeudgivelser fik temmelig fine anmeldelser i musiktidsskriftet MM i 1980’erne. Til gruppens fortjenester hører også, at den satte standarder for, hvordan man kunne lave musik-videoer. Altså før disse rigtigt blev til noget.
Devos udgave af Sloans sang er meget anderledes med hensyn til arrangement, men også på tekstsiden. Den blev et hit for gruppen og dens fanskare.

Trackback

Skriv en kommentar

552 har læst indlægget