Kvinden eksisterer ikke – men kvinder kan ryste deres røv

30. april 2014

Den unge Miley Cyrus startede og gjorde det til skandalesucces, det med at ryste måsen. Og nu følger danske kvinder med. På nutidens svar på de gammeldags danseskoler udbydes disciplinen “twerk”. Der skal sågår afholdes DM i måserystning. Så kom bare her!

Og så er feministiske kritikere og livsstilsekperter selvfølgelig på banen for dels at fordømme det kvindeundertrykkende i denne bagdelsdans – og det modsatte: At forsvare twerkeriet som udtryk for handlekraftige subjekter.

Det giver mig så anledning til at optrykke et læserbrevsindlæg fra Information. Det handler om en anden kvindesagssag… I Information har man – helt i bladets ånd – diskuteret kussehårenes status. Skal dusken klippes af eller ej. Den nye trend er åbenbart at lade skægget stå – so to speak. Men Tone Frank Dandanell sætter med skarp filosofisk pen tingene på plads. Som Jacques Lacan noterede: La Femme n’existe pas.

 

Skriv en kommentar

267 har læst indlægget