Skuespilleren Bob Hoskins er død, 71 år

30. april 2014

madeindagenham_4

åh, nej, nåede jeg lige at tænke, inden jeg fik læst den første nekrolog over den britiske skuespiller Bob Hoskins, der er blevet revet bort af en lungebetændelse. Et tab for britisk film- og tv-kunst. Et tab for filmkunsten og tv i det hele taget. Jeg mindes ikke en eneste rolle, som han ikke har bestridt med liv, pondus og overbevisning. Lige fra de første småroller i halvfjerdserne over markante roller som fx Arthur Parker i Dennis Potter-tv-serien Pennies from Heaven (1978), den dystre Hilditch i filmen Felicia’s Journey og frem til rollen som den feministiske fagforeningsmand Albert i Made in Dagenham. Blot for at nævne nogle tilfældige favoritter.  Heldigvis efterlader Bob en lang række mere end seværdige film og tv-serier til os efterladte. Hvil i fred.

 

 

 

 

En kommentar

  1. Filmfanatikeren kommentarer:

    En af de helt store er gået bort, det er trist. Fin blog.
    Tjek min på http://filmfanatikeren01.wordpress.com

Skriv en kommentar

226 har læst indlægget